Dé decoratietrends van het jaar

2015 wordt het jaar van ‘verlangen’. Dromen, ideaalbeelden, persoonlijke bezittingen en herinneringen zullen dit jaar een belangrijke rol spelen en onze levensstijl gaan vormgeven.  Deze trend zal niet alleen de kleuren en vormen van decoratie gaan bepalen maar ook de gebruikte materialen en de vervaardiging tot eindproduct.
Wie deze maand de vakbeurs Ambiente bezoekt, ontdekt er vier decoratiestijlen.

Clarity + lightness: design in al zijn eenvoud
Puur en simpel, met een vleugje romantiek, deze stijl zorgt voor een
gevoel van vrijheid en lichtheid. Lichtblauw, lime groen en zachte
houttinten harmoniseren met onopvallende nuances van wit en grijs.
Mooie materialen en delicate ontwerpen zijn voorzichtig gecombineerd.

Craft + cultuur: levende traditie
Met deze stijltrend keren we terug naar onze eigen wortels en tradities wat leidt tot een grote waardering van de traditionele materialen, vormen en productieprocessen. Tapijt, textielkunst, keramiek, gevlochten manden, en artisanaal schilderwerk vormen de hoofdtoon in deze stijl. Het kleurenpalet bestaat uit intense kleuren als kamillegeel, toermalijn, bordeaux, indigo en roestbruin. Ook onvolmaaktheden of opzettelijk onregelmatigheden zien we vaak terugkomen. Meubels en decoratie zijn vaak vervaardigd uit generfd hout, sisal, raffia, rotan of bedrukt doek.

History + elegance: prachtige luxe
Citaten uit de geschiedenis en luxueuze materialen zijn het uitgangspunt voor moderne ontwerpen vol passie en elegantie. In deze trend zien we theatrale kleuren als donker mahonie, nachtblauw en kaviaar zwart maar ook roze, brons en glinsterende parelkleuren. Stoffen van hoogwaardige kwaliteit zorgen voor een vleugje weelde en glamour. Bij de materialen zien we gepolijst en geaderd marmer, gelakt hout, gietijzer, koper, messing en chroom. De exclusieve uitstraling wordt geaccentueerd met traditioneel porselein, zacht leder, fluweel en pluche.

Humour + curiosity: het zorgeloze optimisme
De speelse zorgeloosheid van de kindertijd is de inspiratie achter deze optimistische trendstijl die het dagelijks leven begroet met een glimlach. Een gedurfde waaier van kleuren zoals munt, sinaasappel, roze, nougat en grafiet wordt gecombineerd met ongebruikelijke materialen en een eenvoudige variatie aan vormen.  Denk maar aan bewegende effecten in veelvuldige kleuren en spiegels.

Ambiente, 13/02/15 tot 17/02/15, ambiente.messefrankfurt.com

 

4 trends

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.