De 6 kamerplanten van 2022

Welke planten hebben het in zich om de populaire monstera en pannenkoekenplant op te volgen? Deze 6 kamerplanten moet je in huis halen volgens de Trend Collectie lente/zomer 2022 van mooiwatplantendoen.nl

Dit zijn de zes kamerplanten uit de Trend Collectie lente/zomer 2022


Genista 

Lentegevoel in een pot, zo zou je de kamerbrem kunnen typeren. Met opvallende gele bloemetjes en een lichte geur past de plant helemaal binnen de ‘Bright and Breezy’ trend met bonte, bloeiende en opvallende exemplaren die positieve energie geven.


Caladium 

Zijn opvallende bladvormen en bladtekeningen in kleuren die variëren van dieprood tot donkergroen en van wit tot roze maken de Caladium een blikvanger in het bonte geheel.


Campanula 

Met roze, witte of lila klokjes heeft deze plant een optimistisch voorkomen en hij is ook makkelijk in de omgang : het is niet moeilijk te zien waarom deze plant binnen de ‘Bright and Breezy’-trend valt.


Bougainvillea 

Een overdaad aan kleur van de schutbladeren, vaak in paars, maar er zijn ook bougainvilles met oranje, wit of okergeel schutblad. Zonnig is deze vrolijke trend. 


Epipremnum (of Scindapsus)

De Epipremnum (of Scindapsus) brengt een wilde ‘touch’ aan in deze Trend Collectie door de lange ranken die klimmen of juist hangen. De kamerplant is bovendien heel luchtzuiverend, bijna letterlijk ‘breezy’, niet alleen thuis maar ook op het werk. 


Oxalis 

Met de opvallende paarse of groene bladeren en contrasterende roze of witte bloemetjes geeft de Oxalis vrolijkheid en geluk aan deze collectie. Met de blaadjes en bloemetjes kun je bovendien salades garneren – mits je de eetbare versie aanschaft. 


Presentatietips 

Op de winkelvloer laat je de planten uit de collectie extra opvallen door ze te groeperen. Ook kun je ze presenteren in bloempotten die passen binnen de trend Bright and Breezy. Gebruik potten van keramiek, kunststof of glas en met een speelse vorm en kies daarbij voor frisse pasteltinten.


© Foto’s & tekst : mooiwatplantendoen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.