De 4 stijltrends voor 2021

De Groenbranche Trends voor 2021 zijn bekend. Het gaat om vier uiteenlopende stijltrends met aandacht voor bloemen, planten, vormen, kleuren en decoratie. Welke spreekt jou het meest aan?

De coronacrisis heeft de profielen van de trends nog meer aangescherpt, aldus Bloemenbureau Holland en trendwatcher Aafje Nijman.

•    Stijltrend Human TouchDe voortschrijdende technologie en de klimaatproblematiek maken ons angstig. We hebben behoefte aan vriendelijkheid, vertrouwen en herkenbaarheid. Menselijkheid is nu belangrijker dan ooit, ook voor producten en brands. Warme kleuren, ronde, imperfecte en organische vormen en zachte texturen zorgen voor een huiselijk gevoel.We zien opvallende boeketten waarin snijbloemen worden gecombineerd met gedroogde exemplaren. Ook bladplanten zoals de bladbegonia, Ficus en Fittonia spelen een rol in de boeketten. Deze hebben een organische vorm en bestaan uit roze-, oranje- en bruintinten. Ook floating bouquets van orchideeën, Anthurium en pampasgras in één kleurfamilie spelen een hoofdrol in deze trend.


•    Stijltrend Balanced Biotope  

We willen een steentje bijdragen aan een betere wereld: hoe vinden we een nieuw evenwicht? De natuur laat zich niet langer negeren, groen telt mee en duurzaam is hip. Bedrijven, en ook de groenbranche, kunnen zich onderscheiden door een positieve bijdrage aan het klimaat te leveren. Organische vormen, maar ook stoere industriële producten worden gecombineerd met een uiteenlopend kleurenpalet, van naturelle tinten tot grijs, geelgroen, blauw en terracotta.

Bloemen en planten zijn net zo belangrijk als de rest van het interieur. Liever een grootse indoor beplanting in plaats van hier of daar een plant of boeket.


•    Stijltrend Recentered Stage 

In een snel veranderende wereld willen we gehoord en gezien worden. Er is behoefte aan kleur bekennen, uitdragen waar we voor staan. Binnen Recentered Stage draait alles om de speelse maar krachtige vormgeving van producten. Het is alsof alles op een podium staat. Ook de kleuren zijn verre van bescheiden: zachte pasteltinten maar ook pittige kleuren als geel, terra, blauw en paars.

Voor bloemen geldt dat de vaas de vorm van een boeket lijkt te bepalen. Zo ontstaan verrassend nieuwe vormen. Planten hebben binnen deze trend vaak speelse bladtekeningen vol kleurcontrast.


    Stijltrend Crazy Illusions

Plezier, vrijheid en ruimte: dat zijn de kernwaarden van de ‘Crazy Illusions’ stijltrend. In het interieur vertaalt de trend zich naar bonte kleuren en metallics, van mint tot marineblauw maar ook knalgroen. Cirkels en bogen zijn terugkerende items, net als objecten met een knipoog.

Geverfde bloemen worden gecombineerd met gekleurd pampasgras, kunstbloemen, verse en gedroogde flora. Planten zoals sierananas en Bromelia geven het geheel een tropisch tintje. Kortom: alles mag supercreatief en extreem anders dan we gewend zijn. Het verschil tussen goede en slechte smaak lijkt niet meer te bestaan.


Foto’s & tekst:

bloemenbureauholland.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.