De 3 tendensen in woondecoratie

Voor het voorjaar van 2023 tekenen zich drie belangrijke tendensen af in de decoratiewereld. Je kan ze eind januari op de TICA beurs ontdekken: speelse vormen, gedurfde kleuren en oude materialen.

1. Oude ambachten zijn springlevend

De interesse naar ambachtsbezigheden zoals pottenbakken, schilderen en keramieken is de afgelopen tijd flink toegenomen en zorgt voor artistieke creaties. De DIY blogs, klus- en verbouwvideo’s stampen dan ook de grond uit. De stemming is expressiever en vrolijker dan we in lange tijd hebben gezien. Niet alleen wordt er dit voorjaar meer geëxperimenteerd met uitgesproken designs en materialen ook het ‘mix & match principe’ benadrukt het toenemende, artistieke lef. Ambachtelijke, handgemaakte objecten doen het altijd goed in combinatie met bloemen.


2. Speelse vormen all over the place

Deze artistieke voorjaarstrend is te herkennen aan de speelse accenten in het interieur. Denk hierbij aan spiralen, twisters en curves. Organische vormen wissel je af met strakke piramidelijnen en zorgen zo voor balans. Dit voorjaar zien we vooral veel expressieve materialen zoals hout, glas, keramiek en geïmiteerd bont. Accessoires die gebruikt worden voor de styling zijn handgemaakt (veelal van duurzaam materiaal) en afgewerkt met franjes en stiksels. Combineer een organisch meubelstuk, zoals een ovale salontafel, met vazen en kaarsen in opvallende vormen en creëer zo je eigen artistieke funny & funky interieur.  


3. Funky kleuren voeren boventoon

Het kleurenpalet mag weer wat gedurfder. Combineer grafische prints en bloempatronen in dezelfde kleurfamilies en voeg daar steeds een andere nuance aan toe. Geef de zoete kleuren meer pit en laat het clashen met bordeaux en stevig zwart wit. Door de kleurcombinatie mintgroen en bordeaux zien we dat deze trend zowel binnen als buiten doorgevoerd kan worden. In de natuur zie je immers ook veel groene plantensoorten die hun schoonheid danken aan hun donkerrode bloemen of bladeren.  


Van 29 tot en met 31 januari 2023 kan je de nieuwste voorjaarstrends ontdekken op TICA Trends & Trade tijdens de Look, Feel & Buying DaysDit is hét B2B lifestyle inkoopplatform in de home-, gift-, garden-, fashion en lifestylebranche. Je geniet er fijne kortingen op veel producten. De Look, Feel & Buying Days worden georganiseerd in de cash & carry’s én in de conceptstores in Aalsmeer en Venlo. “Bij TICA kunnen op één dag twintig bloemisten inkopen doen, aan het einde van de dag gaan zij met twintig compleet verschillende inkoopwagens langs de kassa.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.