Daniël Ost showt orchideeën in New York [GALERIJ]

Belgen die dezer dagen naar New York trekken, hebben een extra reden om een uitstap richting de New York Botanical Garden (NYBG) te overwegen. De zestiende editie van de wereldvermaarde Orchid Show zet de spotlight op onze landgenoot Daniël Ost.

Daniël Ost blijft bescheiden onder de aandacht: “Ik zag deze kans als een uitdaging. De collectie hier is al behoorlijk indrukwekkend, net als de toewijding van de mensen.” Over zijn aanpak vertelt hij : “Ik wil de eigenheid van orchideeën benadrukken. Veel soorten zijn epifyten: ze groeien op bomen, helemaal op zichzelf en niet in clusters. Ik heb dus geen kleurrijke combinaties gemaakt, maar heb elke plant individueel laten schitteren. Eén bloem apart zegt soms meer dan tienduizend bloemen bij mekaar.”

Advertising
 

Bloemsierkunst voor iedereen
Ook wie de komende weken niet in New York geraakt, kan genieten van het uitzonderlijke werk van Daniël Ost. Zowel in de winkel in Sint-Niklaas als die in Brussel – beide gehuisvest in prachtige art-nouveaupanden – stap je zo de wereld van de Belgische hofleverancier binnen. En je hoeft er geen royale bedragen neer te tellen: voor een paar tientallen euro stap je al buiten met een prachtig boeket. De kans dat je dat uit handen van dochter Nele meekrijgt, is groot: zij staat sinds enkele jaren als creatief directeur mee aan het roer.

De Orchid Show praktisch
De zestiende editie van de Orchid Show in de New York Botanical Garden duurt nog tot 22 april 2018. Er worden duizenden orchideeën tentoongesteld met daarbij ook een reeks installaties door Daniël Ost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: