Daniël Ost doet nadenken over planeet [VIDEO]

Daniël Ost, volgens het Amerikaanse CBS “de grootste bloemsierkunstenaar ter wereld”, heeft in Milaan een groot ontwerp gemaakt voor het Italiaanse koffiemerk Lavazza.

Advertising
 

In een video op YouTube komt de status van Daniël Ost ter sprake. “Veel mensen zeggen dat ik de nummer 1 [ter wereld] ben en ik had de eer om door de Japanse keizer gedecoreerd te worden in de Orde van de Rijzende Zon. Ik ben flower artist, maar ik beschouw mijzelf niet als een artiest. Ik speel eenvoudigweg met bloemen.”

Ter gelegenheid van de Milano Green Week ontwierp de Belg voor koffieproducent Lavazza twee reusachtige handen, die een koffieboon omhelzen. Een allusie op de twee handen die de aarde koesteren: een beeld dat u vast al eens gezien hebt.

“Respect voor het leven hebben”

“We bevinden ons met de planeet op een erg gevaarlijk pad”, verklaart Ost zijn keuze. “We geven de aarde door aan onze kinderen. Dat voel je ook in de strategie van Lavazza. Ze doen business, maar met een zeker respect voor de natuur en voor het leven. Wij maken deel uit van de natuur. Dat moeten we beseffen. Ik ben overal ter wereld geweest en ik ontdekte dat je de mooiste glimlach vindt op plaatsen waar men niks heeft. Waar het leven nog altijd een gift is.”

Ost heeft voelde zich persoonlijk aangesproken om mee te werken aan de reclamecampagne. “Wat me raakte in de documenten van Lavazza is dat zij werken met de soul van de koffie, niet enkel met de koffieboon. Zoals Japanse floral designers communiceren via de ziel van bloemen.”

“Veel denkwerk”

Voor het landschapsproject in Milaan ging Daniël Ost niet over één nacht ijs. “We moesten er vreselijk hard over nadenken. Het is erg verschillend om een bloemenarrangement te plaatsen in Nederland, Marrakech of Dubai. Je moet rekening houden met de omgeving en met de omstandigheden.”

Deze figuur heeft Ost nog nergens anders uitgebeeld. “De Kalanchoë-plant die gebruikt werd, is ook erg zeldzaam en werd speciaal voor dit project ontwikkeld.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: