Dahliakwekers Marlies en Linda: “De bloemenvelden zijn onze snoepwinkel”

De dahlia schopte het op Instagram tot bloem van het jaar. Duizenden dahlia’s in ontelbare kleuren en vormen floreren op sociale media én in boeketten. De dahlia is dus helemaal terug! Elke dag delen Marlies en Linda van FAM Flower Farm hun liefde voor deze populaire bloem met liefhebbers over de hele wereld.

Een gelukzalig gevoel overvalt ons scrollend door de Instagrampagina van FAM Flower Farm. Wat een pracht aan kleuren en bloemen in boeketten en borders, in vazen en manden. Benieuwd naar meer gingen we in gesprek met Linda en Marlies van FAM Flower Farm in Nederland.

Advertising
 

Klein begonnen op Instagram

“Toevallig zijn we allebei met een kweker gehuwd. Onze mannen hebben elk hun eigen kwekerij. De ene heeft een tulpen- en narcissenkwekerij en de andere een dahliakwekerij. Het zijn bedrijven die ze overnamen van hun vaders en grootvaders. De kwekerijen zijn al verschillende generaties in onze familie. We zijn van kinds af aan opgegroeid op de kwekerij. En de kwekerij heeft zich in ons leven verder doorgezet”, vertelt Marlies.

De twee werden vriendinnen en raakten aan de praat. Ze waren het erover eens dat hun mannen heel hard moesten werken. Wat ze deden, was prachtig maar werd nooit gezien. Ze werkten het hele jaar rond op de kwekerij. De bloemen en bollen die ze oogsten gingen rechtstreeks de vrachtwagen in en werden via exporteurs de wereld rond gebracht. Er is zoveel moois te zien op de kwekerij. Hoe leuk zou het zijn om dit te kunnen delen? En zo besloten Linda en Marlies vijf jaar geleden de kwekerij aan de hele wereld te tonen op hun manier.

De mooie kanten van het vak werden in de schijnwerpers gezet met een onweerstaanbare glansrol voor de dahlia.

Verder lezen?

Het volledige artikel vind je in het nieuwe FLEURPRO Trendbook!

www.famflowerfarm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.