Cyclaam: kleurentherapie tegen korte dagen

Mopperen jouw klanten wel eens over de korte, donkere dagen? Met de vrolijke kleuren van Cyclaam kan iedereen het interieur laten bloeien en krijgt de ‘vallende-blaadjes-blues’ geen kans. Daarom is de Cyclaam de woonplant van de maand november.

Je hebt hem in knalpaars, felrood, shocking pink, transparant wit maar ook als mix. Kortom: de Cyclaam is hét tegengif tegen ochtendgrijs en vroeg invallende duisternis. Met de speelse vorm kun je trouwens prachtige effecten creëren. Wist je dat je zelfs strepen en cirkels kunt maken door de kleuren te verwerken in een plantarrangement? Handwerk als basis versterkt dat effect zelfs nog. Denk aan geborduurde of geweven hoezen voor potten. Of aan een kunststoffen pot waar je met lijmpistool en oude knopen iets moois van maakt.

Advertising

HEILIGE BLOEM VAN DE LIEFDE

Cyclaam behoort tot de familie Primula, ook bekend als de sleutelbloem. De planten hebben van nature een enorme levenslust, groei- en bloeikracht. Het zijn echte volhouders en bovendien expressieve huisgenoten. Menen ze aandacht tekort te komen, dan laten ze direct demonstratief hun kopjes

Geef een reactie