Creëer een kleurrijke kerst met kerststerren

In een handomdraai tover jij met de kerstster een prachtig kleurrijk tafereel tevoorschijn. Wedden dat zelfs je meest voorzichtige klanten zo voor een keer afstappen van het traditioneel rood en wit?

Kleurrijke gast
De meeste mensen kennen de rode of witte kerstster, maar ze zijn er ook in verrassende kleuren als zalm, limoengroen, roze en paars. Het zijn overigens niet de bloemen die kleur geven, maar het schutblad. De minuscule bloempjes zitten in het hart van de bladeren. Om ze te zien, moet je wel goed kijken. Extra verrassend zijn kerststerren met een stammetje, in mini-formaat of als snijbloem.

Mix & match
Kerststerren (of Poinsettia) kunnen prima gecombineerd worden met andere kamerplanten. Zet ze bijvoorbeeld in een stellingkast en creëer je eigen urban jungle. Voor een rustige en moderne sfeer zet je kerststerren in grote witte potten. Maar, durf ook eens creatief te zijn en maak je eigen plantenpot, bijvoorbeeld van conservenblikken. Met een paar gaatjes in de zijkant en een stuk touw maak je eenvoudig je eigen ‘sterrenhanger’. Ook leuk: een schaal met een mix van verschillende kleuren.

Verzorgingstips

  • De kerstster is een makkelijke plant die de hele winter doorbloeit.
  • Geef regelmatig water. Voelt de potgrond lichtvochtig aan, dan is dat voldoende.
  • Zet de plant op een lichte plek.
  • Vermijd tocht of een zeer warme plek (bijvoorbeeld pal naast de kachel of open haard).

>> kerstster.info

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *