Creatief met Amaryllis in het kasteel van Beloeil

Al meer dan 25 jaar vindt in het sprookjesachtige kasteel van Beloeil elk jaar een Amaryllistentoonstelling plaats. Deze expositie is een ode aan de jaarlijkse wedergeboorte van de natuur en wil alle zintuigen van liefhebbers van bloemenpracht strelen.

Prinselijke bloemen voor de wedstrijd
De Amaryllis is met haar grote bloemen uiterst geschikt om de ruime kamers van het historische decor te versieren.

Lees het volledige artikel in de Fleurmagazine van juni 2014

Sinds een paar jaar vindt de tentoonstelling plaats in de vorm van een wedstrijd. Scholen, liefhebbers en professionele floristen kunnen zich aanmelden om hieraan deel te nemen. Ze krijgen dan een bepaalde ruimte toebedeeld en mogen de kleur en het aantal Amaryllis kiezen. Hun creativiteit kunnen ze de vrije loop laten; er worden geen thema’s opgelegd.

Een jury bestaande uit vooraanstaande bloemenliefhebbers en met Geert Pattyn als vakman beoordeelde de werken en kende de prijzen toe. De tentoonstelling was te bezoeken van 26 april tot en met zondag 4 mei.

De prijzen
Voor de scholen ging de eerste prijs naar het PTI Kortrijk. Zij decoreerden de historische bibliotheek met zalmkleurige Amaryllis in combinatie met krantenpapier.

Het team van Fleur Talent! haalde de eerste prijs met een vernieuwende transparante tafeldecoratie. Zij lieten zich voor hun golfbeweging van Amaryllis inspireren door diezelfde beweging in de lambrisering van de ruimte en door de golvende bewegingen van het water in de vijver die vanuit de eetkamer waar te nemen is.

Brigitte De Caluwé sleepte als individu de eerste prijs in de wacht met haar verfijnde florale aankleding van de wenteltrap.

www.chateaudebeloeil.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.