Corsages voor huwelijken : bloemen op het hart

Het bruidsboeket mag zichzelf op floraal gebied dan misschien de ster van de dag voelen, maar vlak de corsages niet uit. Zo’n mini-boeketje maakt namelijk een groots statement.

Advertising
 

Voor de bruidegom

De bruidegom draagt een corsage met bloemen uit het bruidsboeket. Zo laat je nog maar eens zien hoe goed jullie bij elkaar passen. Traditioneel bestaat een corsage vaak uit een bloem en wat groen, maar leg dat soort regels vooral naast je neer: kies wat jij mooi vindt. Het bloemstukje draag je vlak bij je hart, dus laat die vooral ook spreken.

Voor ouders en getuigen

Naast de bruidegom die de grootste corsage heeft) kun je ook corsages laten maken voor de ouders en getuigen. Sommige bruidsparen kiezen ervoor om daarnaast hun belangrijkste gasten ook een corsage te geven, maar dat onderscheid kan wel scheve gezichten geven.

Ben je fan van etiquette? Houd dan in gedachten dat heren hun corsage hoog op de linker revers dragen, met het steeltje omlaag. Dames dragen hun corsage ook links, maar met het steeltje omhoog. Voor je vrouwelijke gasten kun je trouwens ook bloemstukjes maken om om de pols te dragen of in het haar.

Tips
  • De roos en calla zijn bijzonder goed houdbaar en daarmee corsagemateriaal bij uitstek.
  • Maak een corsage niet te groot, dan gaat deze hangen of draaien.
  • Stem de corsage van de bruidegom niet alleen af op het bruidsboeket, maar ook op de kleur van zijn pak.
1001 voorbeelden

Op Pinterest heeft mooiwatbloemendoen.nl verschillende stijlen corsages verzameld. Doe er je voordeel mee en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: