Cooler wordt het niet: een kerstboom van bloemen

De kerstboom heeft er een concurrent bij. De hangende bloemenboom is een echte blikvanger. Ideaal voor ruimtes die je luchtig wilt houden of als je indruk wilt maken.

Hangen bloemenboom voor kerst Mooiwatbloemendoen.nl

DIT HEB JE NODIG

Hangen bloemenboom voor kerst Mooiwatbloemendoen.nl

ZO MAAK JE HET

Kies een mooie plek uit waar je jouw bloemenboom wilt hangen. Knoop een kerstbal, bloem of waterglaasje aan een dunne draad en bevestig deze aan het plafond. Het goede nieuws: dit is de eerste stap naar jouw eigentijdse kerstboom. Het ‘slechte’ nieuws? Deze stap moet je nog 50 keer herhalen…

Advertising
 

Bedenk van te voren goed welke vorm je wilt, eventueel kan je iets schetsen op papier. Een organische vorm of juist een superstrakke kegel? Denk er ook aan dat de vorm driedimensionaal is, voor het beste resultaat loop je dus regelmatig rondom. Alsof je een boeket aan het schikken bent.

Uiteraard kun je deze boom bijzonder persoonlijk maken. Kies voor bont, traditioneel rood of een kleur naar keuze. Dat kun je doorvoeren in de kerstballen en bloemen, maar ook in de kleur van het touw.


LANGER PLEZIER

Als je lang plezier wilt van je hangende bloemenboom kun je de bloemen het beste plaatsen in watervaasjes of waterbuisjes. Niet alle bloemen hoeven in water te staan. Gipskruid kan je bijvoorbeeld ook gedroogd ophangen. Een volledig gedroogde bloemenboom is ook nog een optie. Bekijk dan hoe je zelf bloemen droogt.Tekst & foto’s: www.mooiwatbloemendoen.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.