‘Coin Fleuri’ blaast 60 kaarsjes uit

De bloemenwinkel ‘Coin Fleuri’ in Knokke is jarig! Dit jaar viert de bloemenwinkel zijn diamanten jubileum. Om deze heuglijke dag te vieren, werd de zaak in een feestelijk kleedje gestoken en werden de klanten royaal verwend.

In het mondaine Knokke-Le Zoute bevindt zich de knusse bloemenwinkel Coin Fleuri. Oprichters Herman Lantsoght en zijn echtgenote Hélène Christiaens stampten de zaak in 1956 uit de grond. Dochter Christine Lantsoght kreeg ook de floristieke microbe te pakken. De winkel ging verder van ouders op dochter. Al dertig jaar lang baat Christine de zaak uit samen met haar ex-man en ze oefent haar vak naar eigen zeggen nog altijd met evenveel overgave uit.

Advertising

Voortdurend innoveren en hard werken zijn de sleutel tot succes.

Wat hun geheim is voor dit ontzagwekkende jubileum?  “Je moet je elke dag voor de volle 100% inzetten en constant blijven vernieuwen”, aldus de zaakvoerster. “Je mag echter nooit zomaar de massa volgen: soms moet je ook tegen de stroom in durven gaan. Daarnaast is het ook belangrijk om het winstbejag te overstijgen: je mag niet op korte termijn denken. Ethisch handelen staat zeer hoog bij ons aangeschreven: wij willen altijd kwaliteit en een goede service leveren. Bovendien horen wij ook van onze klanten dat de liefde voor bloemen en voor het vak duidelijk voelbaar is. Sfeer, nostalgie en warmte zijn enkele kernwoorden die wel vaker met onze winkel geassocieerd worden. Wij verkopen dus niet zomaar bloemen, neen, wij verkopen een totaalconcept.”

“De dynamiek is zoek”

Op die 60 jaar tijd is het vak ingrijpend veranderd. Christine vindt dat de floristen vandaag de dag te weinig waardering krijgen. “De dynamiek is zoek. De waardering voor ons vak is verdwenen. Daarenboven wordt er van bovenaf ook te weinig geïnvesteerd in onze sector.” Ook stelt ze de vervaging van de grens tussen florist en bloemenverkoper aan de kaak: “Een bloemenverkoper is geen florist. En dat onderscheid lijkt meer en meer te verdwijnen.”

Een gelukkige verjaardag aan Coin Fleuri! Een gezellige, fleurige hoek tot de nok gevuld met liefde voor het vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: