Clayrton’s Academy: creatief met verpakking

Op 22 april vond de indrukwekkende finale van Clayrton’s Academy plaats. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in creatieve en decoratieve verpakking, organiseert elk jaar een wedstrijd voor leerling-floristen. Zij ijveren naar de mooiste bloemwerken én de mooiste verpakking.

Floristen in opleiding

De deelnemers kwamen uit de CAP-opleidingen (Certificat d’Aptitudes Professionnelles, of beroepsonderwijs) en de BP-opleidingen (Brevet Professionnel, vervolgstudie op de CAP). Bij de CAP’ers eindigde Claire Palun op de eerste plaats, bij de BP-groep viel Mélanie Barbet in de prijzen.

Een halve dag bloemenwerk

De finale vond plaats in les Jardins du Passage du Havre in Parijs. De twaalf finalisten gingen een halve dag aan de slag met bloemen, decoratieve materialen en verpakking van Clayrton’s om hun kunnen te demonstreren.

De jury bestond uit Alexia Jablin (winnares BP 2014), docenten Cathy Conreur en Martine Soulier en Clayrton’s designer Fanny Blanquer. Voor de grote finale kwam Daniel Lievin, Meilleur Ouvrier de France – één van de meest begerenswaardige titels in Frankrijk, de jury vervoegen.

Belgische deelnemers

De wedstrijd van Clayrton’s Academy zal volgend jaar ook inschrijvingen vanuit België en Luxemburg aanvaarden. Er staat geen leeftijdsgrens op de deelname. Hou zeker de website van Clayrton’s in de gaten!

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.