Bloemenpracht op Chrysantenfestival: studenten van Tom De Houwer schitteren

Het jaarlijks hoogtepunt van de herfst in de Japanse Tuin in Hasselt is het Chrysantenfestival. Floraal kunstenaar Tom De Houwer koos ‘Haiku in Bloom’ als werktitel voor zijn internationale studenten. Geniet mee van de bloemenpracht!

Studenten masterclass Tom De Houwer schitteren in Japanse Tuin

Advertising
 

Aan de editie van 2020 heeft een heel team van internationale floristen meegewerkt. Naast creatief coördinator en mentor Tom De Houwer (België) zijn dat ook zijn studenten masterclass: Deborah Provenziani (Italië), Katleen Wuyts (België), Liz Rosales (Mexico), Christa Ory (België), Oana Penciu (Roemenië) en Tuba Belgin Oskan (Turkije).

Zoals het boeddhistische spreekwoord zegt:

‘Als de leerling er klaar voor is, verschijnt de leraar en als de leraar er klaar voor is, verschijnen de leerlingen’

Tom De Houwer geeft tijdens het Chrysantenfestival zijn masterclass-studenten de gelegenheid hun werk tentoon te stellen. Dit maakt onderdeel uit van zijn mentoring, om zijn studenten naar het volgende niveau te brengen en naar buiten te laten komen met hun passie. In zijn opleiding spreekt hij over zijn ‘gouden lotus’-strategie.

“Hierin zijn ervaring en exposure twee van de vier onderdelen. Door deze uitdaging komen deze allebei aan bod. Door het volgen van de ‘less is more’-designstijl, aangeleerd in de masterclasses, sluiten de werken mooi aan bij de Zen-filosofie van de Japanse Tuin.”

Els Claes (Ikebana) en Regine Motmans zorgden verder voor de florale aankleding.

  • Wanneer? Van 17 tot 25 oktober 2020 van 10 tot 17 uur
  • Prijs? 6 euro per persoon
  • Adres? Gouverneur Verwilghensingel 23, Hasselt (B)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.