Chrysantenfestival in Japanse Tuin Hasselt

Tussen 14 en 22 oktober vindt het Chrysantenfestival (Kikumatsuri) plaats in de Japanse Tuin van Hasselt. Van oudsher vieren Japanners de bloei van chrysanten als het begin van de herfst.

In het land van de rijzende zon nemen chrysanten een belangrijke plaats in. De Japanners versieren hun parken en tempels met mooie chrysantencombinaties. De chrysant of Kiku is ook de nationale bloem in Japan en het symbool van de Japanse keizer. Zo werden Japanse wapenschilden gemaakt met het beeld van de chrysant, als symbool van een lang leven.

Leven en dood

Vandaag offeren veel studenten nog steeds een chrysanten krans aan de shinto-goden in de hoop te kunnen slagen voor hun examens. Witte en gele chrysanten worden door Japanse boeddhisten dan weer gebruikt bij een crematieplechtigheid.

Belgische bolchrysant

De bezoekers van het Chrysantenfestival in de Japanse Tuin zullen genieten van verschillende bloemencreaties met echte Belgian Mums, de befaamde Belgische bolchrysant. Je stapt binnen in een fabelachtige bloemenwereld. Bovendien brengt de kweker van Belgian Mums ook zijn chrysantenbier mee naar de Tuin. Het bier bevat een delicaat extract geraffineerd uit chrysantenbloemblaadjes, wat het zijn unieke smaak geeft.

 

>>> japansetuin.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.