Sfeerbeelden van Chrysantenfestival in Japanse Tuin

Nog tot en met zondag 23 oktober kan je in de Japanse Tuin in Hasselt het Chrysantenfestival gaan bezoeken. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Japanse Tuin wordt de uitwerking verzorgd door de Hasseltse floriste Regine Motmans.

30 jaar Japanse Tuin

Regine Motmans koos ervoor om karakteristieken die voor haar zo duidelijk aanwezig waren in de Japanse cultuur, beeld te geven in 15 designs. Verzameld onder de naam “The Flow Of Life” vinden we een verhaal met vele raakvlakken: het water dat vloeit in de tuin en de tuin die als ader vloeit door de stad Hasselt; Regine, een Hasselaar in hart en nieren en al meer dan 30 jaar een gepassioneerd bloemdesigner.

Chrysanten hebben een lange geschiedenis in Japan en worden door hun oorspronkelijke medicinale gebruik geassocieerd met een lang leven en verjonging. Al snel na zijn introductie uit China in de 6e eeuw werd de chrysant een favoriet van het Japanse volk, waaronder de keizerlijke familie. Zij maakten er zelfs hun keizerlijk symbool van, dat tot op de dag van vandaag is gebleven.

Het is ook een symbool van de herfst en de rijstoogst. Het concept van een Chrysantenfestival is niet eens nieuw: het eerste werd in 910 gehouden.

Het Chrysantenfestival staat voor een ontspannen dagje Hasselt, een zenmoment, een leuk uitstapje voor bloemenliefhebbers!”


Programma

Het Chrysantenfestival in de Japanse Tuin in Hasselt kan je bezoeken van zaterdag 15 oktober tot zondag 23 oktober van 10 tot 17 uur.

zaterdag 22 oktober: Ikebana workshop van 11u tot 13u

zaterdag 22 oktober: Ikebana workshop van 14u tot 16u

zondag 23 oktober: Begeleide zondagswandeling van 15u tot 16u30

zondag 30 oktober: Begeleide zondagswandeling van 15u tot 16u30

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.