Chrysant en roos sieren Prinsjesdag (NL)

Dinsdag 16 september zal in de Ridderzaal de troonrede worden uitgesproken. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Op verzoek van Mooiwatbloemendoen.nl verzorgt de Scheveningse bloemist Ton Verzijl de bloemdecoraties. Op woensdag 10 september selecteerde Verzijl de beste bloemen bij chrysantenkweker Ronald Olsthoorn uit De Lier en rozenkweker Wesley Meijer uit Delfgauw. In totaal zullen bijna 3.000 pluischrysanten en grootbloemige rozen verwerkt worden in de bijzondere bloemdecoraties.

Ronald Olsthoorn is bijzonder vereerd: “Ik voel mij even hofleverancier en zie het als een geweldige promotie voor de Nederlandse chrysantenteelt.” Ook Wesley Meijer is trots: “De grootbloemige Avalanche-rozen hebben een vorstelijke uitstraling en passen perfect in een entourage als de Ridderzaal.”

De keuze voor chrysant en roos werd door Mooiwatbloemendoen.nl in samenspraak met de Eerste Kamer, als organisator van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, gemaakt. Daarbij is dit jaar voornamelijk gekozen voor witte en roze bloemen. Voor extra kleuraccenten worden limegroene chrysanten en oranje rozen toegevoegd.

Ton Verzijl krijgt deze eervolle klus voor het tweede opeenvolgende jaar toegewezen. Na Prinsjesdag worden de bloemdecoraties bij diverse verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag aangeboden.

De bloemen die verwerkt zullen worden:

  • Chrysant: Hestia Star, Anastasia Dark Green en Anastasia Star Pink
  • Rozen: Avalanche wit, Avalanche Pearl, Avalanche Peach en Pebbles rozen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.