Christmasworld, Ambiente en Maison&Objet afgelast

Het begint vaste prik te worden. De grote vakbeurzen van het voorjaar zijn alle drie geannuleerd. De organisatoren vinden het niet meer opportuun om zoveel volk bijeen te brengen gezien de zeer besmettelijke omikronvariant.

Geen Christmasworld en Ambiente in 2022

De explosie in de besmettingscijfers noopt de organisatoren ertoe om de belangrijke vakbeurzen te annuleren.

Advertising
 

“Gezien de exponentiële verslechtering van de pandemie wereldwijd en de daarmee gepaard gaande verscherpte reis- en contactregels worden Christmasworld en
Ambiente geannuleerd”, zegt beursorganisator Messe Frankfurt. “De in december nog gehoopte verbetering van de pandemie is niet meer in zicht. In plaats daarvan verslechtert de situatie wereldwijd met een enorme, niet te voorziene dynamiek. Daarbij komt dat Duitsland als hoogrisicogebied wordt geclassificeerd en de dringende oproep van het Robert Koch gezondheidsinstituut en de Duitse regering om alle grote evenementen af te gelasten.”

©Messe Frankfurt

“Deze beslissing was allesbehalve gemakkelijk voor ons. Maar in overleg met grote delen van de industrieën die op de beurzen vertegenwoordigd zijn, is het nu onze verantwoordelijkheid om deze moeilijke stap te zetten”, zegt Detlef Braun van Messe Frankfurt.

Er zijn geen plannen om Ambiente en Christmasworld uit te stellen. “Door de seizoensgerichte bestellingscycli zou een verschuiving naar de tweede helft van het jaar niet voldoen aan de behoeften van de exposerende bedrijven en bezoekers.”


Maison & Objet probeert het nog in maart

Maison & Objet in Parijs kondigt aan dat de editie van januari 2022 wordt uitgesteld, en dus zal plaatsvinden van donderdag 24 tot maandag 28 maart 2022, in het Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte.

“Veel van de 1.700 bedrijven die hun registratie hebben bevestigd, zeggen dat ze hun werknemers niet in gevaar willen brengen en waarschuwen nu voor de verstoring van hun activiteiten. Bovendien nemen verschillende landen, gezien de besmettingspiek, momenteel beperkende maatregelen die bepaalde bezoekers vertragen of ontmoedigen om hun aanwezigheid te bevestigen. Dit is met name het geval in Frankrijk, waar de regering zopas op maandag 27 december 2021 de invoering heeft aangekondigd van een capaciteit van 2.000 personen voor grote evenementen, waaronder vermoedelijk ook beurzen zoals Maison & Objet.”

maison objet paris salon international

In deze omstandigheden en om een risicovolle situatie te vermijden, heeft de organisatie van Maison & Objet besloten om de beurs uit stellen naar 24 tot 28 maart 2022. “Een periode waarvan we hopen dat er een verbetering in de situatie zal optreden, aangezien we alles in het werk willen stellen om een optimaal rendement te garanderen voor exposanten, inkopers en bestekschrijvers.”

Bezoekers die hun badge voor de januari-editie al hebben besteld, hebben toegang tot de beurs van 24 tot en met 28 maart 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.