#Chloeshadesofrose: Instagram of Instamam?

Het Franse luxe modemerk Chloé zette tussen 7 en 10 mei 2015 Amsterdamse moeders in the picture. Daarvoor werd in de Amsterdamse ICI Paris XL ‘s werelds eerste Instagram-etalage, onder het concept ‘Social Florist & Insta-Window’ ingericht.De winkel bood plaats aan een pop-up store met een onverwachte sociale twist in de Kalverstraat, de drukste winkelstraat van Amsterdam. Chloé selecteerde de rozen van Meijer Roses voor haar promotiecampagne.

Door in de Chloérozentuin te stappen, werden klanten uitgenodigd om hun eigen ‘Chloémoment’ in de Insta-Window te beleven. Speciaal ontworpen om een prachtige Instagram foto te maken, veranderde de filter van de etalage op een magische wijze in de door de klant gekozen ‘shade of rose’: zacht beige, blozend roze of fris groen. Klanten werden in de Insta-Window met hun eigen telefoon gefotografeerd door een social influencer. Dit is een persoon met heel veel Instagramvolgers, waardoor de foto meteen door vele anderen gezien werd. De moeders (of kinderen) konden de foto meteen uploaden naar hun eigen sociale mediakanalen. Iedereen die in de winkel de foto op Instagram postte met de hashtag #ChloeShadesofRose, ontving een mooie Chloéroos, een sample van de Chloégeur en een Chloémoederdagkaart van haar eigen foto. Daarnaast selecteerde de social influencer ieder uur een winnaar die een exclusief #ChloeShadesofRose-boeket en een Chloécadeau ontving.

De actie leverde zo’n 1500 posts op en is een voorbeeld van hoe sociale media ingezet kunnen worden om bloemen te promoten. De Meijer Roses die als Chloérozen werden geselecteerd, zijn Pearl Avalanche (zacht beige), Sweet Avalanche (blozend roze) en Avalanche (groen). Om het sociale evenement te promoten, stuurde Chloé haar boys enkele dagen ervoor uit met bloemen en samples. Binnenkort komt de actie  (en de boys dus misschien ook?) naar de ICI Paris XL parfumerie in Antwerpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.