Callistephis, een prachtige kleurrijke meerwaarde in een zomerboeket

Zomeraster wordt de Callistephis vaak genoemd. Hoewel het wel familie van de Aster is, is het toch een ander geslacht. De meeste Asters die we hier kennen zijn vaste planten en worden vaak herfstasters genoemd. De Callistephis wordt éénjarig geteeld vanuit zaad. Deze vaak goed uniforme zaden worden door de veredelaars steeds mooier en uniformer gemaakt. De volledige naam van deze bloem is Callistephus chinensis. De eerste helft van de naam betekent éénjarige Aster en geeft dus het verschil aan met de herfstaster, die een vaste plant is. De tweede helft van de naam geeft aan dat de plant uit China komt.

Op dit moment wordt de bloem vrijwel wereldwijd geteeld. In Europa noemen we dit genaturaliseerd. De bloemen worden hier al zo lang geteeld, dat ze zich aan het klimaat waar ze worden geteeld hebben aangepast. De teelt van deze bloem is vrij lastig, omdat de plant alleen gekweekt kan worden op gronden met een uniforme opbouw met een extreem goede structuur. Belangrijk is ook dat de bloem steeds op verse grond moet worden geteeld.

De zomeraster is niet meer weg te denken uit het echte zomerbloemen boeket. De kleuren variëren van wit tot roze, rood, blauw en zelfs geel. Er zijn ook nog tal van vormen beschikbaar. Kortom een geweldig belangrijk product voor de zomerbloemen.

www.summerflowers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.