Callicarpa, een spectaculair besje

De bloemen van de Callicarpa zijn heel gewoontjes, maar in de herfst pakt de struik uit met spectaculaire paarse bessen. Ideaal om te gebruiken in een herfstboeket! Veel bessen, want de Callicarpa is een besheester die niet op een besje meer of minder kijkt. Rijkdragend, heet dat in kwekerstaal. De blaadjes worden bij de oogst geplukt, waardoor de bessenpracht nog beter uitkomt.

Made in China
Callicarpa behoort tot de ijzerhardfamilie (Verbenaceae). De naam Callicarpa betekent letterlijk: rijk aan mooie vruchten. De Nederlandse naam is schoonvrucht. Er zijn verschillende soorten, waaronder Callicarpa bodinieri. Deze is vernoemd naar Emile Bodinier, die als missionaris en botanicus in China werkte. De besheester komt van oorsprong ook uit China.

Advertising
 

Krans
Elke bes begint met een bloem. Nadat de bloemen bestoven zijn – door wind of bijen – ontstaan de vruchtjes. De bessen van de Callicarpa groeien in kransvormige trossen langs de tak. Deze bijzondere groeiwijze komt goed tot zijn recht als je de takken in een grote vaas presenteert. Verder laten de bessen zich goed combineren met andere seizoensmaterialen, zoals Sedum en Asclepias.

Verzorgingstips Callicarpa
Bessen zijn jaarrond verkrijgbaar, maar het aanbod is het meest gevarieerd vanaf augustus tot en met november. Voor bessen gelden de gebruikelijke verzorgingstips: snij een stukje van de stelen, verwijder eventueel de onderste bladeren (en bessen) en zet de stelen in schoon water met snijbloemenvoedsel.

www.pureseasonalflowers.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: