“Bloeiend Brussel” : Een florale tour rond de Grote Markt

Floristen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië trakteren je nog tot 5 september op prachtige fleurige openluchtcreaties tijdens “Bloeiend Brussel”, een gratis bloemenparcours rond de Grote Markt van Brussel.

Het traditionele tweejaarlijkse bloementapijt is uitgesteld tot augustus 2022 en is dit jaar om gezondheidsredenen omgevormd tot een nieuwe bloemenroute. De bloemeninstallaties zijn te zien op het binnenplein en op het balkon van het Brusselse stadhuis, in de nabijheid van Manneken Pis en in de Koninklijke Galerijen van Saint-Hubert. De 30 minuten durende tour omvat 16 haltes.

Advertising
 

In de hoogten van de Koninklijke Galerijen van Saint-Hubert heeft de in Australië geboren Belgische kunstenares Sarah Bruford 18 “vrolijke wolken” van hortensia’s opgehangen om een boodschap van hoop over te brengen. In de Rue des Bouchers zijn met klimop en varens hangende tuinen uitgebeeld.

“Bloeiend Brussel” is een samenwerking tussen de stad Brussel, de vzw Bloementapijt van Brussel en de organisatoren van de Gentse Floraliën.

Gemaakt door topfloristen

“We werkten samen met een aantal gerenommeerde bloemisten om verschillende delen van het parcours rond de Grote Markt aan te kleden met verse bloemen en planten”, legt Pieter Toebaert, gedelegeerd bestuurder van Floraliën uit.

“Het is een mooie knipoog naar Flowertime Brussels. We volgen ook de trends in de bloemsierkunst op de voet en voor duurzame buitendecoraties zal het publiek kunnen genieten van creaties die schijnbaar levensechte kunstbloemen combineren met natuurlijke materialen”.

> Bekijk hier een video (van regionale zender Bruzz)

Tussen de verschillende bloemencreaties die de ecologische veerkracht moeten aanwakkeren, wordt op de binnenkoer van het gemeentehuis hulde gebracht aan de slachtoffers van de overstromingen, gemaakt door studenten van de tuinbouwafdeling van het Scheppersinstituut in Wetteren.

  • Toegang: gratis, geen reservering nodig
  • De route (30 minuten) wordt aangegeven door informatiepanelen. Het vertrekpunt is de binnenkoer van het Stadhuis van Brussel.

Tekst : RTL Info en Belga

Foto’s: © Eric Danhier en Pieter Toebaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.