Topdesigner Holly Chapple verklapt de mooiste tuinrozen voor jouw bruidswerk

Bruidsboeketten, hoe maak je ze speciaal? Holly Chapple, één van ‘s werelds beste floral designers, geeft een antwoord op die vraag.

Misschien kies je één bepaalde variëteit als kenmerkende bloem in je bruidsboeket. De favoriet voor velen blijft de tuinroos. Maar wat combineer je met die roos in je bruidsboeket, om de schoonheid en waarde ervan optimaal te benutten?

WEETJE: Alle hieronder besproken tuinrozen zijn beschikbaar bij Alexandra Farms.De bruidstips van Holly Heider Chapple

Holly Heider Chapple

De Amerikaanse Holly Chapple geniet wereldfaam. Op Instagram heeft ze meer dan 100.000 volgers. In 2019 etaleerde ze haar florale bruidsmode nog op het Belgische bloemenfestival Fleuramour.

“Ten eerste vind ik dat alles er geweldig uitziet met tuinrozen”, motiveert Holly Chapple haar keuze. “Maar als je echt wilt dat je tuinrozen de topspelers van het evenement worden – de koning en koningin van de bruiloft – is er maar één manier om dat te doen. Door ze te combineren met bloemen die een heel andere vorm hebben.”

Door Holly Heider Chapple – met Alabaster, White Cloud, White O’Hara

“Je kunt ervoor kiezen om de pioenrozen en ranonkels over te slaan en in plaats daarvan je rozen te combineren met uniek groen en met dingen als ridderspoor en leeuwenbekjes.” Dat is een strategie waarbij de rozen het ontwerp domineren, deels omdat je op die manier budgettair gezien misschien meer tuinrozen kunt gebruiken en minder van de andere bloemen.

Voor het bruidswerk op bovenstaande foto gebruikte Holly deze tuinrozen :

Als je daarentegen toch liever tuinrozen mengt met andere bloemen, kun je niet fout gaan met trosrozen, voegt Holly toe. “Met drie tot vijf zijtakken op een steel vullen ze de ruimte tussen grotere bloemschermen prachtig op, met complementaire kleur, textuur en vorm.”

Enkele van Holly’s favorieten waren in het verleden White Majolica of Jeanine voor witte trosrozen; de hot pink Gem Star; de perziken Ilsa; en de antieke perzikroze Antigua.

De nieuwe trosrozen zijn buitengewoon. Ze bieden ons kleuren en vormen die we nooit eerder in trosrozen hadden.”

Nu heeft Alexandra Farms ook trosrozen om uit te kiezen (zie foto’s): de pure witte Blanche, de blush witte Wedding Rosever, de gouden perziken Sahara Sensation, en drie elegante Japanse trosrozen in de Wabara Collection: Aio Fuga in lavendelkleurig roze, Ioli in antiek lavendel, en stoffig roze Sola.

“Alle nieuwe trosrozen zijn buitengewoon!” zegt Holly, die ze als proefrozen zag tijdens een bezoek aan de kwekerijen, een jaar voordat ze commercieel werden geïntroduceerd. “Ze bieden ons kleuren en vormen die we nooit eerder in trosrozen hadden.”

Holly houdt ook van anjers, die meestal samen op een lager niveau onder de trosrozen staan en diepte en textuur toevoegen aan een bruidsboeket of een ander huwelijksontwerp. Onder haar favorieten: Lege Marrone, een beige anjer, soms met roze bloemblaadjes in het midden; de perzikkleurige Lizzy; en de blush beige Caramel. “Deze tinten zijn prachtig met Juliet, Miyabi, Romantic Antike en eender welke witte rozen.”


■ www.alexandrafarms.com


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.