Bronzen medaille voor appelgroene Echinacea

Een aanwinst voor jouw gemengde boeketten: de Echinacea ‘SunSeekers Apple Green’ van het Belgische DS Plant. Deze groene bloem lijkt wat op een gerbera, heeft een dubbele bloemlaag wat vrij uitzonderlijk is voor Echinacea.

BRONS

De jury van de Florall Awards, eind augustus in Waregem, liet zich charmeren door de mooie witgroene kleur, die wat doet denken aan witloofblad dat iets te veel licht kreeg. De bloemknop is al aantrekkelijk wanneer die nog niet geopend is. “Het is een waardevolle Echinacea, die zeker een verrijking is voor het assortiment. Positief is ook dat ze zich leent tot gebruik als snijbloem. De stevige stengels en gedrongen groei zijn een meerwaarde.”

De appelgroene Echinacea bloeit van juli tot oktober. Opmerkelijk is ook de winterhardheid, die vaak een zwak punt is bij Echinacea.


GOUD

De eerste prijs op de Florall Awards najaar 2021 ging naar de Callicarpa Bodinieri ‘Magical Snowqueen’ van Willy De Nolf, te gebruiken in binnenhuisdecoratie, maar ook bij het bloemschikken als je enkele winterse twijgen gebruikt.

Deze plant is gezien de grootte vooral geschikt voor borders. De grote sierwaarde komt tot uiting na het vallen van de bladeren. De bessen blijven een winter lang de tuin decoreren. Nieuw aan de Magical snowqueen is dat de bessen volledig wit zijn, waar de meeste C. bodinieri’s paarse bessen hebben.

 

ZILVER

De tweede plaats was voor de Cortaderia ‘Tiny Pampa’ van Planten Stevens.

Deze Cortaderia kan gebruikt worden als kamerplant maar doet het ook goed in de tuin: van op het terras tot in de border. Hij struikt geweldig goed uit maar blijft zeer compact, en is bovendien perfect winterhard. De plant heeft potentie voor binnenhuisdecoratie. Ze groeit mooi in pollen, laat zich gemakkelijk onderhouden en kan enorm goed tegen droogte.

Meer info over Florall, de Belgische vakbeurs voor sierplanten en boomkwekerijproducten vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.