Bromelia Bromance

Zijn ze fake? Bromelia heeft vormen waaraan je even wilt voelen, om te checken of ze toch wel echt zijn. En dat zijn ze: designed by nature, makkelijk in de omgang, spectaculaire kleuren en een tropische uitstraling. Voel jij ook een bromance?

Als een vrolijke vlam groeit bromelia uit het groene hart omhoog. Het is bijna niet voor te stellen dat de natuur zoiets moois heeft gemaakt.

Advertising
 

Wat bij bromelia vaak voor de bloemen wordt aangezien, zijn in werkelijkheid gekleurde schutbladeren. De echte bromeliabloemetjes zijn heel klein. Er zijn meer dan 2.800 soorten maar wij zijn helemaal weg van de Guzmania (trompet) en Vriesea (veervormen).

BELGISCH SUCCESVERHAAL

De bromelia is van oorsprong een echte wereldreiziger. Zijn voorouders groeiden hoog in het ruige Andesgebergte en diep in de warme oerwouden van Uruguay. Overal in Midden- en Zuid-Amerika komen bromelia’s voor. In de achttiende eeuw ontdekten Belgische handelsreizigers de schoonheid en namen een paar planten mee naar Europa. Zo legden ze de basis voor het enorme assortiment waarvan vandaag een groot deel gekweekt wordt in België en Nederland.


OM JE INTERIEUR TE STYLEN

Verkies je een interieur met tropische twist? Dan is de bromelia je beste vriend. Combineer groene planten, potten in verschillende kleuren en formaten met enkele bromelia’s – bijvoorbeeld als plantenhanger – voor een extra speels effect. Met haar ruige bladeren en verleidelijk vrouwelijke bloem kan ze zelfs de stoerste snorrenbaarden charmeren.IN DE KERSTBOOM

Wil je tijdens de kerstdagen punten op originaliteit scoren? Mix dan enkele vuurrode bromelia’s in een plantenschaal en drapeer ze met minuscule kerstlampjes. Helemaal X-mas wordt het als je ze met de gekleurde schutbladeren naar voren in je kerstboom drapeert. Wel eerst even afsnijden en in een met water gevuld reageerbuisje schuiven voor vier weken houdbaarheid.


VERZORGING

De bromelia is een sterke plant waar je gemiddeld 3 tot 6 maanden plezier van zult hebben. Geef de bromelia een plaats in het licht (niet in de volle zon!) en regelmatig water (gieten in de kelk van de plant). Extra plantenvoeding is niet nodig. Is je bromelia uitgebloeid? Dan is het tijd voor een nieuwe, want een bromelia bloeit maar een keer.

>> bromelia.info
>> mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: