Brief aan koning Filip : ‘Plant bloemen voor de bijen’

De gigantische gazonstroken in het koninklijk domein van Laken kunnen beter vervangen worden door bloemenweiden. Dat is de suggestie van de 24-jarige Louis De Jaeger in een open brief aan de Belgische vorst.

Advertising
 

Het verzoek van Louis De Jaeger heeft te maken met de bijensterfte, zo blijkt uit zijn open brief aan koning Filip.

“Zoals jullie ben ook ik bezorgd om het welzijn van de Belgische burgers en het ecosysteem waarin we leven, met zijn vele planten en dieren. Wilde bijen, honingbijen en hommels zorgen voor 80% van de landbouwproductie in Europa, hun werk-waarde wordt geschat op 22 biljoen euro.”

“Zonder hun bestuiving mogen we koffie, chocolade, groenten en fruit vaarwel zeggen. Eén van de grotere oorzaken van het verdwijnen van de bijen is het overmatige gebruik van pesticiden en het telen in monocultuur”, schrijft De Jaeger verder.

Voortouw nemen

“Indien iedere eigenaar van een grasveld enkele vierkante meters zou omzetten in een bloemenweide, dan hebben bijen veel meer kansen. Indien Uwe Majesteit het voortouw neemt, zullen vele mensen Uw voorbeeld volgen. Met vele kleine stappen kunnen we gezamenlijk een grote stap in de goede richting zetten.”

Lees de volledige brief en het oorspronkelijke artikel op de website van vrtnieuws.be.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: