Bohemien bloemschikken: doe het zelf!

In het boek Bohemien Bloemschikken neemt Loes van Look je mee in haar wereld van het bloemschikken met gedroogde en verse bloemen. Je leert alles wat je moet weten over modern en wild bloemschikken, over kleurenpaletten, over de verschillende soorten bloemen en hoe je die moet gebruiken.

Loes Van Look is flower stylist van de ‘nieuwe’ generatie. Als voormalig marketing manager en modejournaliste leerde ze de kneepjes van het vak via YouTube. Met de hulp van Instagram liep haar hobby compleet uit de hand. Ze stampte haar brand ‘Wildflowers and Wodka’ uit de grond en laat zich nu beïnvloeden door het leven in metropolen als Antwerpen, Amsterdam en Parijs met hun coole, meer nonchalante bloemschikstijl.

©Wildflowers & Wodka

“De vonk is gekomen door mijn vele huwelijksopdrachten, waarvoor ik dikwijls in de boho-sfeer vertoef. Daarin zijn droogbloemen onmisbaar. De look spreekt me erg aan en het is gewoon zoveel makkelijker werken. Als het bloemwerk lang mooi moet blijven, neem je gewoon droogbloemen. Je kan ook weken op voorhand werken. Bruidsboeketten blijf ik wel mengen met verse snijbloemen.”

Loes wordt overstelpt met bestellingen. “Ik kan de vraag niet bijbenen. Mijn droogboeketten gaan zo snel de deur uit!”

Pampasgras staat met stip op één. “Maar ik werk ook veel met bunny tails, fluffy reed – zowel natuurlijke als gekleurde -, nigella en wit gebleekte ruscus. Broom vind ik niet zo mooi, maar het is een goeie vuller.” 

Nu is het aan jou!

Eenvoudige boeketten, leuke accessoires, indrukwekkende boominstallaties… In Loes’ boek ‘Bohemien bloemschikken‘ leer je zelf de prachtigste stukken te maken. Deze 20 inspirerende projecten variëren van gemakkelijk tot uitdagend. Alles wordt heel duidelijk stap voor stap uitgelegd.

Iedereen kan bloemschikken. Het enige wat je nodig hebt, is een liefde voor bloemen, zin om te experimenteren en dit boek om je alles van A tot Z uit te leggen!

Impressies uit het boek

Blader hier eens door enkele pagina’s uit het boek. Benieuwd naar de andere pagina’s?

Haal het boek nu in huis voor slechts 24,99 euro!

Meer over auteur Loes van Look

Loes van Look is zelfstandige in bloemschikken onder de naam Wildflowers and Wodka.

> Volg Loes op Instagram

> Bezoek haar website 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.