Dahlia’s in overvloed

Dahlia’s pieken op Instagram en Pinterest. Onze redactie botste op het prachtige doe-boek “Liefde voor Dahlia’s”. Wij spraken de drie vrouwelijke auteurs.

Advertising
 

Dahlia lovers

Marlies raakte verslingerd aan een dahliakweker. Linda vond in hun kwekerij de liefde voor dahlia’s. Katja ontmoette beide dahlia lovers via Instagram en raakte even fel betoverd. “Wij maken boeketten en foto’s van dahlia’s voor blogs, tijdschriftartikelen en sociale media. Het is een bloem waar je blij van wordt. Daarom vonden wij dat er een boek moest komen.” Et voilà: ‘Liefde voor Dahlia’s’ kan nu van jou zijn.

Waarom zou je als bloemist dit boek moeten kopen? Wat is de meerwaarde voor floristen?

“We denken dat het voor bloemisten vooral interessant is om dit boek te verkopen aan hun klanten. Het is gericht op bloemenliefhebbers en de dahlia is enorm populair. Die doelgroep komt zeker bij de bloemist en blije klanten komen altijd terug.”

Geven jullie in het boek ook praktische to do’s die bloemisten in hun bloemenwinkel kunnen gebruiken? 

“Er staan vooral veel handige tips in voor bloemisten die hun eigen bloemen kweken, naast veel informatie over dahlia’s. Zo kan de bloemist de klant zowel in de winkel als via social media informeren en enthousiasmeren voor het kopen van kleurrijke dahlia’s om iemand anders blij te maken of zelf thuis van te genieten.”

Welke bloemen zijn jullie persoonlijke favorieten om dahlia’s mee te combineren, bv. in een boeket?

“Wij houden van de losse landelijke stijl dus grassen, pluimen of droogbloemen combineren heel mooi.”

Als jullie zich zouden mogen uitleven in een bloemenwinkel, hoe zouden jullie deze dan omtoveren in een dahlia-paradijs?

“Tijdens de bezoeken aan het dahliaveld snijden we voor iedere bezoeker een bos dahlia’s voor thuis. Iedereen vindt het altijd geweldig om zelf te mogen kiezen. Door de vele soorten en kleuren dahlia’s is geen boeket hetzelfde. Mixen en matchen met dahlia’s in allerlei kleuren in de winkel is net zo leuk.”

Wat zijn de tofste reacties die jullie al op jullie boek gekregen hebben?

“Een grote krant in Nederland heeft de PDF van het boek ontvangen. Deze journaliste belde ons en zei dat ze het echt een genot vond om te lezen en om te genieten van alle mooie foto’s. Ze werd er echt blij van. Doel behaald wat ons betreft!”


Oordeel van FLEUR-redactie

Het fris gestylede boek “Liefde voor Dahlia’s” trakteert je op prachtige fotografie en geeft je automatisch zin om met dahlia’s aan de slag te gaan. Naast een introductie in de vele verrukkelijke soorten mag je je opmaken voor praktische DIY’s. Ideaal voor de rustige uurtjes: de boeiende verhalen van kwekers, veredelaars, fans, tuinders en bloemstylisten. “Liefde voor dahlia’s” is een must als je wilt wegdromen in de wondere wereld van deze hippe bloem.

  • Tekst: Katja Staring, Linda van der Slot, Marlies Weijers
  • Fotografie: FAM Flower Farm, Katja Staring
  • Uitgeverij: TerraLannoo
  • Taal: Nederlands
  • 224 pagina’s

>> Ja, ik wil dit boek hebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.