[BOEK] “Double face”, dubbele schoonheid

Twee gezichten, een formule. Samenstellers Charline Pritscaloff (Orléans) en Hervé Frezal (Beaulieu-sur-Mer) zijn net als yin & yang: water en vuur, maar toch complementair. 

De cover van ‘Double Face’ zet al meteen de toon. Twee tegenovergestelde maar complementaire werelden hebben elkaar in dit inspiratieboek gevonden. De Franse revelaties in de bloemsierkunst bundelden hun krachten en zetten ijzersterk design neer dat “ondanks onze verschillende stijlen toch een mooi, samenhangend geheel en geen hutsepot geworden is”, aldus Charline Pritscaloff.

Advertising
 

De twee winnaars van de eretitel ‘Meilleur Ouvrier de France’ 2011 in de categorie ‘Floral Design’ bleven contact houden en waren vast overtuigd om “ooit eens”, “bij gelegenheid” samen een project op poten te zetten. “Eerst waren we concurrenten, daarna werden we vrienden”, aldus Charline. “We hadden zin om samen iets te ondernemen, om samen te werken. Daarnaast wilden we natuurlijk ook aan de wereld laten zien wat we in onze mars hebben. Zo is het idee van het boek ontstaan.” En zo geschiedde: vijf jaar na hun ontmoeting werd de publicatie ‘Double Face’ voorgesteld. In ‘Double Face’ tonen Charline Pritscaloff en Hervé Frezal  hun twee werelden, hun persoonlijkheden, hun gevoeligheden en eigenheden, maar in de eerste plaats ook hun liefde voor het vak en hun gemeenschappelijke passie voor bloemen.Twee visies, op het eerste gezicht perfecte tegenpolen, werden gebundeld in eenzelfde volume. De werken van Charline Pritscaloff – vrouwelijk, rond, genereus en uitbundig – worden geconfronteerd met de composities van Hervé Frezal, die net uitmunten in zuiverheid, minimalisme en ingetogen lijnen. Het resultaat is een spannende vergelijking en het inzicht dat schoonheid eigenlijk een meervoudsvorm is.

Double Face

33 x 24,5 cm
96 p, hard cover
+150 illustraties
Tweetalige uitgave: Frans/Engels
978-90-5856-560-0
€ 39,90
Release: tweede helft januari 2017

>>> fleurshop.be 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: