Bloomon richt pijlen nu op Wallonië

Bloomon, een rebels merk dat in Vlaanderen erg gekend en populair is, kondigt de uitbreiding naar Wallonië aan, waardoor de boeketten beschikbaar zijn op elk adres in België. 

 

Rebels

Bloomon blijft de traditionele bloemenindustrie uitdagen met zijn eigenzinnig concept. De online bloemenservice werd eind 2014 opgericht door de Nederlanders Patrick Hurenkamp, Koen Thijssen en Bart Troost. Ze noemen zichzelf “rebellen” en hebben zich voorgenomen om “de bloemenindustrie op zijn kop te zetten”. In drie jaar tijd heeft bloomon (met kleine b) al meer dan 1 miljoen bloemen geleverd in Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Met de uitbreiding naar Wallonië is het laatste woord over deze nieuwe vorm van bloemenverkoop duidelijk nog niet gezegd.

Eenvoudige formule

Het concept van bloomon is simpel. De klant bepaalt via hun website hoe vaak hij een boeket wil ontvangen en kiest uit drie formaten: small (€ 21,95), medium (€ 25,95) of large (€ 32,95). Bloomon gaat er prat op dat het enkel verse seizoensbloemen gebruikt, rechtstreeks van bij de kwekers. Deze worden geplukt, met de hand samengebonden en binnen 36 uur aan huis geleverd.

Verrassingsaspect

Het speciale is dat je nooit weet welke ruiker je gaat ontvangen. De stylisten van bloomon ontwerpen elke week een nieuw boeket, volgens het bedrijf gebaseerd op de laatste mode-, interieur- en designtrends. Doorgaans gaat het om een wilde bloemenmengeling in eenvormig verpakkingspapier, wat bij critici de commentaar uitlokt dat er minder passie zou insteken dan bij traditionele bloemisten. Bloomon wijst echter op het ‘unieke’ karakter van zo’n ruiker en op de geringe ecologische voetafdruk.

>>> bloomon.be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.