Bloomon overgenomen door Bloom & Wild, merknaam blijft bestaan

De Britse online bloemist Bloom & Wild neemt zijn Nederlandse branchegenoot bloomon over. Na de overname blijven beide merken bestaan. bloomon heeft een sterke marktpositie in de Benelux en Denemarken en Bloom & Wild in het Verenigd Koninkrijk. Beide groeien hard in Duitsland. Door het samengaan van beide ondernemingen ontstaat de grootste Europese online speler – actief in 8 landen – in het bezorgen van bloemen en kamerplanten.

Sinds de oprichting in respectievelijk 2013 en 2014 hebben Bloom & Wild en bloomon de bloemensector opgeschud met onder meer een korte keten, directe samenwerking met kwekers, een herkenbare stijl en een vernieuwend en onderscheidend assortiment. Duurzaamheid is een speerpunt voor beide ondernemingen, waarbij een neutrale impact op het milieu het streven is.

©bloomon

“We combineren twee spelers met een sterk karakter en gedeelde waarden. Beide organisaties hebben de ambitie om de klantervaring steeds verder te verbeteren door de toepassing van technologie en data. Met onze kennis, ervaring en netwerk hebben wij alles in huis om onze positie als marktleider in Europa verder te versterken.”

Structureel investeren in beide merken
bloomon kondigde in 2020 een koerswijziging aan: van abonnementenservice naar online bloemist. Zo werd de online ‘floral shop’ gelanceerd waarin – naast de abonnementen – alle verse bossen en luxe droogbloemen eenmalig te bestellen zijn. “Door de overname van bloomon door Bloom & Wild kunnen we inzetten op internationale expansie en tegelijkertijd structureel blijven investeren. We blijven dat net als Bloom & Wild doen onder hetzelfde merk en met dezelfde mensen.”

©bloomon

Grootste Europese online speler in het bezorgen van bloemen en kamerplanten
• Actief in 8 landen: Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Denemarken,
Oostenrijk en Frankrijk
• Verwachte omzet dit boekjaar: circa € 250 miljoen
• Verwacht aantal bezorgingen dit boekjaar: 8 miljoen
• Aantal werknemers: 300

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.