Bloemverzorging van FloraLife krijgt fairtradelabel

FloraLife, onderdeel van de Smithers-Oasis Company, maakt bekend dat FloraLife® Clear ULTRA 200 en FloraLife® Express Universal 300 van het bedrijf nu verkrijgbaar zijn met fairtradelabel.

Fairtrade is een internationale organisatie die een keurmerk toekent aan bedrijven die hun producten op ethisch verantwoorde wijze inkopen bij boeren en arbeiders die daarvoor een eerlijke prijs ontvangen. FloraLife ontving het Fairtrade-label omdat het suiker verantwoord inkoopt binnen zijn toeleveringsketen.

Om voor het label in aanmerking te komen, moest FloraLife een aantal productingrediënten aanpassen, net als de manier waarop ze worden ingekocht. Deze producten zijn net zo goed en doeltreffend als de FloraLife-producten zonder Fairtradelabel.

Fairtrade-certificering is een van de initiatieven van FloraLife om de doelstellingen uit het duurzaamheidsplan voor 2025 van het bedrijf te bereiken. Het gaat om een langetermijnplan tot 2025 waarmee het bedrijf de principes van verminderen, hergebruiken, recycleren en respecteren op vier gebieden wil toepassen: water, innovatie, productie en consumptie, en klimaatactie.

FloraLife® Express Clear ULTRA 200 is ontwikkeld voor hydratatie en voeding voor alle soorten bloemen en decoratiegroen, zonder aansnijden van de stelen. De hoogwaardige technologie helpt om de oogstcyclus te verkorten en geeft zo meer flexibiliteit bij het kopen en oogsten. De tijd die niet gebruikt wordt voor verwerking, kan worden besteed aan betere dienstverlening aan klanten. Het resultaat: hogere verkoopcijfers.

FloraLife® Express Universal 300 biedt de zekerheid van goede verzorging bij de consument thuis. Het is een uniek, innovatief bloemverzorgingsproduct dat zorgt voor voeding en volledige hydratatie van verse snijbloemen en decoratiegroen, ook zonder het aansnijden van de stelen. Dit kwaliteitsproduct stimuleert de bloemen om goed open te gaan en hun heldere kleuren te laten zien. Water en voeding worden onmiddellijk opgenomen, zodat de sapstroom in de stelen niet wordt onderbroken en de consument maximaal plezier heeft van zijn bloemen.

■ www.floralife.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.