Bloemstyling wordt dé trend van 2022

FLEUR ziet verschillende redenen waarom bloemstylen uitgerekend in 2022 een hype wordt. Het brengt ons dichter bij de natuur, verlaagt ons stressniveau en speelt in op de sociale media trend. De perfecte hobby in coronatijd!

Dat het geschikt is voor alle leeftijden, helpt natuurlijk. En het zorgt ook voor…

✅ Meer momenten van ontspanning

✅ Meer voldoening

Flower styling of bloemstyling – moderne woorden voor wat in de jaren 80 en 90 gewoon bloemschikken werd genoemd – is aan een opmars bezig, ook bij jongeren. Zowel de zelf geschikte veldboeketten in een mooie vaas, de bloemstukjes in alle maten en vormen, als de ringen van (droog)bloemen.

  • ©Shutterstock

De redenen voor de populariteit


1. Bloemstyling brengt ons dicht bij de natuur ???

©Shutterstock

Bloemstyling is dé manier om thuis bezig te zijn met de mooiste materialen uit de natuur. Nu we veel binnen zitten, kunnen we elk contact met de natuur extra goed gebruiken. Wetenschappelijke onderzoeken hebben meermaals bewezen dat mensen zich gelukkiger voelen met bloemen in hun leefomgeving. Ze zouden zelfs angst- en depressiegevoelens verminderen. Zeker in deze veeleisende coronajaren, die een aanslag vormen op ons sociaal leven en mentaal welzijn, kunnen we zo’n natuurlijk medicijn extra goed gebruiken. Bloemstyling is dus de ideale bezigheid tussen de werkuren, in het weekend of… in quarantaine.


2. Flower styling verlaagt ons stressniveau ?➡?

©Shutterstock

Flower styling is dé manier om je te ontdoen van de overtollige stress die we te ‘danken’ hebben aan corona. Een soort van mindfulness, om heel gericht met één ding bezig te zijn en al je zorgen even te vergeten… Zelfs neurologen propageren intussen het belang van deze stress verlagende aandachtstraining.

Het principe is even simpel als effectief: je focust je aandacht op alledaagse, eenvoudige objecten of situaties rondom je heen (waar je anders gewoon aan voorbijloopt), wordt je bewust van de vorm, de kleur of het gevoel dat ze oproepen, ziet er in het beste geval de schoonheid van in en vergeet even al je zorgen. Bij bloemstyling ben je constant gefocust bezig met de bloemen en materialen (je ontdekt prachtige kleurschakeringen en vormelijke details) en je hebt alle concentratie nodig om er een verleidelijk werkje van te maken.

We willen meer dan ooit ontsnappen aan de stress die we thuis ervaren”


3. Bloemstylen speelt in op sociale media trend ??

Of je het nu wil of niet: in deze gedigitaliseerde wereld met haar alomtegenwoordige sociale media worden we dagelijks herinnerd aan schoonheid (‘het perfecte plaatje’) en aan de mening van anderen. Dat kan negatief klinken, toch zijn Instagram en Facebook voor miljoenen mensen een dankbare uitvinding én uitlaatklep om verbinding te zoeken met de buitenwereld, wat we nu zo hard missen.

Dankzij de sociale media ontdekken ook steeds meer jongeren de heilzame werking van deze rustgevende hobby. Thuis in je besloten wereldje een prachtig fantasiestukje maken, het delen met de rest van de wereld en er nog leuke reacties en likes op krijgen ook. Helemaal wat we nodig hebben in 2022!

Overtuig jezelf van de populariteit! Zoek op Instagram eens op de hashtags #flowerstyling #floraldesign #flowerdesign #flowerart #floralart #flowerarranging #floralarranging

Bloemstylen is de perfecte hobby in coronatijd”


❤️ Ga helemaal op in deze passie ! ?‍♀️?‍♂️

©Shutterstock

Proef een heel jaar lang van de weldaden van flower styling en neem een abonnement op FLEUR CREATIEF, ‘s werelds meest inspirerende magazine in bloemstyling!

In 6 seizoensgebonden en thematische nummers word je op sleeptouw genomen in deze fascinerende wereld vol bloemenpracht. Je leert eenvoudige bloemwerkjes dankzij de twee bijzonder toegankelijke FLEUR CREATIEF @HOME nummers met handige stap-voor-stap technieken, en kan algauw je niveau opkrikken met de vier FLEUR CREATIEF seizoensnummers voor een vrolijke lente, stralende zomer, warme herfst en feestelijke winter!

Je krijgt er nog een ticket bovenop voor FLEURAMOUR, een betoverend bloemenfestival eind september 2022 in Bilzen!


? Trakteer jezelf op 1 jaar FLEUR CREATIEF, nu voor slechts 49,90 euro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.