Bloementrends voor de lente en zomer 2015

Bloemenbureau Holland stelt elk jaar haar trends voor. Voor de lente en zomer van 2015 werden drie bloementrends voorgesteld: Unexpected Wild, Happy Life en Eco Lux. Zoals de namen het al doen vermoeden, kleuren boeketten voor dit seizoen wild, vrolijk of luxueus. 

Unexpected Wild
De rode draad door deze trend is het ‘urban’ gevoel. Denk aan lofts en industriële ontwerpen gecombineerd met warme, natuurlijke materialen. Er is ruimte voor het onverwachte. We zien in deze trend onder meer gerecycleerde materialen zoals meubels vervaardigd uit palletten. Kleuren en materialen zijn helder met donkere contrasten als warm oker en terracotta. In bloemencombinaties vinden we grijsblauwe kleuren en zeegroene accenten terug. Creaties zijn natuurlijk en wild alsof het lijkt dat ze net geplukt werden in het veld.

Zomers wildSommertreiben
Dit weelderige boeket (65 cm diameter en 50 cm hoog) staat beeldig in een terracottapot.

Materialen: Asclepia ‘Moby Dick’, Eryngium, ranonkel, Lisianthus, leeuwenbek, herderstasje, Panikum, Hypericum, Eucalyptus en hortensia.

Klein tafelbos
De basis bestaat uitTischwald Variation 2 snelcement bedekt met mos waarin de takken van de walnootboom geplaatst zijn. Aan deze takken werden reageerbuisjes bevestigd. De hoogte is ongeveer 60 cm.

Materialen: Agapanthus Eryngium, Alstroemeria, Asclepia ‘Moby Dick’, blad van Philodendron ‘Xanadu’, Eucalyptus, Clematis, koraalvaren en slangengras.

 

Happy life
Pastel en felle kleuren gecombineerd met geometrische vormen domineren deze vrolijke trend. Typische bloemen zijn rozen, mini-anjers en kleurrijke bloemen met een klein, fijn blad. Bloemen met een landelijke en licht exotische uitstraling. Felle kleuren zijn het belangrijkste in een boeket.

Kleine FreundeVrolijk
Dit boeket brengt de zon in huis. De bloemen op verschillende hoogtes maken het erg speels.

Materialen: Chrysanten, anjers, boterbloemen, Narcissen, Anemonen, Clematis, Papegaaitulpen, Hortensia, Kamille en klimopbladeren.

 

Geluk

HappinessDit strak, rond gebonden boeket hoeft geen verdere accessoires. De diameter van dit weelderige boeket is bijna 60 cm.

Materialen: Hortensia’s, anjers, Protea, zonnebloem, kamille, madeliefjes, minigerbera’s, mini-anthurium, Clematis.

 

Eco Lux
In deze trend staan rust en elegantie centraal. Hoogwaardige natuurlijke materialen als natuursteen en glanzende ontwerpen als roestvrij staal en koper worden gecombineerd in een modern, stedelijk totaalbeeld. Natuurlijke basiskleuren gaan samen met muntgroen en okergeel. Metallic en glinsterend goud zorgen voor de luxueuze toets. Boeketten zijn los en natuurlijk gebonden en met een hoogwaardige uitstraling. Nobele bloemen en grote bladeren zijn de blikvangers.

Relax

Relax
Dit ongewoon en horizontaal boeket op basis van Sanseveriabladeren is klein maar zeer decoratief.

Materialen: kleine Anthuriums, koperkleurige Cymbidium, geel-groen venusschoentje, groene Helleborus en crèmekleurige tulpen.

KoperCopperfield
Bevestigd op een frame uit ijzerdraad zorgen deze magnoliabladeren met hun speciale structuur voor een speciaal effect. De onderzijde lijkt koperbruine textiel terwijl de bovenzijde glanzend groen is. Aan deze natuurlijke basis werden groene Hydrangea, crèmekleurige tulpen, groen Cymbidium en Helleborus toegevoegd.

Materialen: Magnoliabladeren, Hortensia’s, tulpen, Cymbidium, Helleborus en Nepenthus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.