Bloemenpracht van Belgische hoop op goud [FOTO’S]

Over een week weten we of Ophélie Depotter België een medaille bezorgt op EuroSkills, het Europees beroepentornooi voor jong talent.

Advertising
 

De voorbije dagen assisteerde ze Sören Van Laer bij het maken van prachtige bloemenbogen op Fleuramour. Eerstdaags stappen ze samen op het vliegtuig naar Boedapest in Hongarije met een stoute medailledroom. “Natuurlijk ga ik voor goud. Dat is momenteel mijn grootste ambitie”, verklapt Ophélie Depotter. “Mijn coach Sören heeft me prima voorbereid met allerlei opleidingen en technieken. Hij is mijn bloemenpapa.”

Grote doorbraak

Het gaat hard voor de 22-jarige floriste uit Couvin in de provincie Namen. “Dit is het jaar van mijn grote doorbraak”, beseft de Belgische vertegenwoordigster die dit voorjaar verkozen werd. “Dit is het jaar waarin alles moet gebeuren. Ik moet op de trein springen en deze kans met beide handen grijpen.”

In de nieuwe editie van Fleur Magazine kan je een uitgebreid interview met Ophélie lezen. Ook toont ze enkele persoonlijke creaties. Tijdens de Opendeurdag van Agora in Kontich deze maand etaleerde ze opnieuw haar creatief talent. In Hongarije zal ze in de competitie bloemsierkunst moeten opboksen tegen jonge collega’s uit andere Europese landen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.