Bloemenfeesten aan het strand

Of het nu het strand, een recreatieplas of een meer is, het gros van de mensen wordt laaiend enthousiast van deze bestemmingen. Helemaal als er ook nog eens een feest wordt gehouden, mét bloemen! Maar waarom houden we zo van water en bloemen? Uit onderzoek blijkt dat genieten aan het strand goed is voor de gezondheid én dat we blij worden van bloemen. Des te meer reden voor een kleurrijk bloemenfeest aan het strand in plaats van thuis!

Water trekt
Het blijkt dat wonen aan het strand al een positief effect op mensen heeft; het vermindert stress en motiveert om lekker te bewegen. De universiteit van Exeter deed verschillende testen om vast te stellen dat ons welzijn een boost krijgt als we in de buurt van de oceaan zijn. Hieruit kwam onder andere naar voren dat de gezondheid van mensen die dicht bij het strand wonen bovengemiddeld is.

1 + 1 = 3
Wil je je welzijn naar een recordhoogtepunt brengen? Zoek dan niet alleen het strand op, maar ook bloemen. Van bloemen word je namelijk blij! Psychologen van Rutgers State University in New Jersey geven aan dat bloemen zijn geëvolueerd om de mens te verleiden met kleur en geur. En dat komt omdat we in de ‘ogen’ van bloemen potentiële verspreiders van stuifmeel zijn. Bloemen willen ons met hun charmes, net als bijen, aan het werk zetten om bloemen te plukken of te verpotten. Het strand en bloemen zijn dus samen een topcombinatie voor lichaam en geest. Hippe strandfeesten en romantische bruiloften aan het strand maak je het mooist met kleurrijke zomerbloeiers als lelies, calla’s, gladiolen en irissen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.