Bloemenagenda gaat verder met de Gerbera

In week 13 tot en met week 16 draait alles om de gerbera. Zet u deze populaire en veelzijdige bloeier ook in de schijnwerpers de komende weken?

Kleuren en vormen van de gerbera
Er worden jaarlijks maar liefst 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met wel 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Een populaire veelzijdige dame dus!
Deze altijd vrolijke gerbera is verkrijgbaar in de basiskleuren wit, rood, oranje, geel, roze, lila en paars. De bloem is er eenkleurig, tweekleurig, meerkleurig en in diverse van de basiskleuren afgeleide kleuren. Daarnaast kennen we verschillende bloemvormen: enkel- en dubbelbloemig, pompon- en spidervormen. Het hart van deze prachtige bloem kan zwart of groen zijn.

Verzorgingstips voor uw klanten

  • Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
  • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
  • Snij of knip de stelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
  • Op draad zetten is alleen nodig wanneer de bloemen in bloemwerk worden toegepast.
  • Zet gerbera’s niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
  • Zet de gerbera’s niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Een prachtboeket met de gerbera
Gerbera’s zijn perfect geschikt om een prachtig strak beeld te creëren. Voeg verschillende kleuren en tinten samen en zorg voor hoogteverschil. De strakke lijnen van de vaas op de foto maken het contrast nog groter. Het lijkt of de gerbera’s omhoog worden getild door de sprankelende paarse Statice. Door de robuuste gerbera in een gekleurde vaas, een glazen variant of een klein vaasje voor losse bloemen te zetten creëert u een heel ander effect.

Symboliek van de gerbera
De gerbera heeft officieel geen symbolische betekenis, maar met haar kleurrijke en zonnige uitstraling staat de bloem voor vrolijk en gezellig. Haar aanwezigheid betekent: door jou wordt alles mooier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.