Bloemen voor koninginnen Mathilde & Maxima

 Op woensdag 20 mei openden de Nederlandse Koningin Maxima en de Belgische Koningin Mathilde de jaarlijkse beeldententoonstelling op het Lange Voorhout in Den Haag.

De officiële opening van de tentoonstelling ‘Vormidable Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst’ gebeurde onder grote belangstelling van genodigden, publiek en pers. Het betreft werken van gevestigde Vlaamse kunstenaars, zoals Jan Fabre en Panamarenko, en jonge opkomende Vlaamse kunstenaars, onder wie Nick Ervinck en Renato Nicolodi.

Koninklijke boeketten

Koningin Maxima en Koningin_web4LM Flower Fashion stelde de boeketten voor de beide koninginnen samen. Voor Koningin Maxima werd een handboeket gestyled van hortensia Divine Cerise van Vollering Hydrangea, Pearl Avalanche van Meijer Roses, Phalaenopsis Omega van Walter Grootscholten Orchids, Polianthus Sensation en Clematis Inspiration van Marginpar.

Koningin Mathilde_beelden aan zee_fleurmagazine.beHet handboeket voor Koningin Mathilde had ongeveer dezelfde samenstelling als dat van Maxima, aangevuld met horten-sia Sibilla Antique van Vollering Hydrangea,  Vanda Angelite van Anco pure Vanda, Polianthus Super Gold en Clematis Blue Pirouette van Marginpar. De twee koninginnen droegen allebei een creatie van modehuis Natan. De boeketten werden aangeboden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Bloemendecoraties

De koninklijke middag eindigde met een receptie in de Kloosterkerk. De entree was voor de komst van de koninginnen even kleurrijk gestyled.Koningin Maxima en Koningin_web1

Aanleiding voor dit thema is de viering van 20 jaar culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen in 2015. De nieuwe zomertentoonstelling van museum Beelden aan Zee wordt samengesteld door de bekende Vlaamse curator Stef van Bellingen, in samenwerking met museum Beelden aan Zee en te bezoeken van 20 mei – 25 oktober aan het Lange Voorhout in Den Haag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.