[VIDEO] Bloemen op Internationale Vrouwendag 2017

Op 8 maart vieren we traditioneel Internationale Vrouwendag.

Sobolj
Op Vrouwendag staan we stil bij de rol en de bijdrage van de hedendaagse vrouw. In Rusland wordt deze reflectie traditioneel bijgezet door het geven en ontvangen van bloemen.

Advertising
 

Sobolj, een organisatie die als het ware een ‘bloemenlink’ vormt tussen Rusland en de Benelux, staat ook stil bij deze belangrijke dag met…een bijzondere bloemenjurk! Sobolj-bezielster Natasja Mironova, zegt het volgende: “Voor mij persoonlijk draait deze dag om hoop voor de toekomst, verbeeldt op bijgaande foto door de Russische ballerina en model Elena Chernova uit Moskou. Zij is hoogopgeleid, stijlvol, elegant en creatief, een mooi symbool voor een positief toekomstperspectief voor ons – voor vrouwen!”

©Sobolj

Bloemenbureau Holland
Ook Mooiwatbloemendoen.nl zet Vrouwendag in de kijker. Samen met de Bijenkorf brengen ze een speciale ‘Ode aan de vrouw’. Ze hebben een actie op poten gezet die niet alleen vrouwen extra waardeert, maar ook bloemen op een bijzondere manier onder de aandacht brengt.

Gezamenlijk publiciteitsoffensief
In de Haagse Bijenkorf werkt Mooiwatbloemendoen.nl samen met twee kunstenaars om bloemen te promoten. Het gedicht ‘Ode aan de vrouw’ is speciaal geschreven door Kim Triesscheijn en wordt live geïllustreerd in de etalage door Hyshil Sander, die snijbloemen op de ramen zal tekenen. De illustratie blijft een week staan.

Vrouwenpower
De ode aan de vrouw wordt ook in bloemen uitgedrukt. Bij alle vestigingen van de Bijenkorf worden door Mooiwatbloemendoen.nl om 12:30 uur vijf voorjaarsbloemen uitgedeeld aan vrouwelijke bezoekers, met een inspiratiekaartje eraan. Die florale odes zijn gekozen om hun symboliek die overeenkomt met kracht en schoonheid. Dat sluit mooi aan bij de boodschap van Vrouwendag, die staat voor wereldwijde solidariteit van vrouwen onderling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: