Bloemen voor een onsterfelijk icoon

Een ravissante Marilyn Monroe die gehuld in een knalroze jurk en duizelingwekkende diamanten de trap af schrijdt. Een sensuele Marilyn wiens witte jurk de strijd met de wind verliest. Die beelden zitten in ons aller collectief geheugen gegrift. Dit jaar zou de blonde bombshell 90 jaar geworden zijn. Ter ere van die bijzondere verjaardag, ging begin deze maand de expositie ‘Happy Birthday Marilyn’ in de Nieuwe Kerk in Amsterdam open. De feestelijke opening ging gepaard met de nodige florale pracht en praal.                                                        

2-expositie-marilynHappy Birthday Marilyn – 90 jaar Marilyn
In het jaar dat ze negentig zou zijn geworden zier de Nieuwe Kerk om naar een groot stijlicoon: Marilyn Monroe. Van 1 oktober tot en met 5 februari 2017 is de tentoonstelling over haar leven en haar nalatenschap, met veel persoonlijke bezittingen te bezoeken. Een van de topstukken van de expositie is de legendarische witte jurk, die Monroe droeg in de film ‘Seven Year Itch’. In deze biografische tentoonstelling gaat Marilyns wereld open, met de succesvolle, glamorous buitenkant, de vaak eenzame binnenkant vol tegenslagen, en haar geestige, creatieve en progressieve persoonlijkheid.

Advertising
 

Bloemen rode loper
Op de rode loper schitterden bloemen van de bij LM Flower Fashion aangesloten kwekers. De bloemen werden met een touch of
glamour  in rood op de rode loper gestyled. De gasten, waaronder Monique van de Ven, Linda van Dijk, Connie Palmen, Marijke Helwegen en Annemarie Jung straalden met de bloemen op de rode loper! De bloemen op de rode loper werden glamourous gestyled met Rosa Corallo van My-Blush, Hortensia Rodeo Classic van Vollering Hydrangea, chrysanthemum Flamenca van Zentoo, Hypericum Phantom Flair, Astrantia Star of Love en Scabiosa Rasberry Scoop van Marginpar, calla Romance van De Haas Calla’s en natural fashion roses in rood-zwart van Primera Fashion Flowers.

Binnen in de Nieuwe Kerk werd een ode aan Marilyn Monroe gebracht met witte bloemen als symbool van schoonheid met Phalaenopsis Red Lip van Walter Grootscholten, Hortensia Schneeball van Vollering Hydrangea, Eryngium Sirius Questar, Ornitogalum White star en Polianthus Sensation van Marginpar, chrysanten Anastasia en Wilhelmina van Zentoo, calla Crystal Blush van De Haas Calla’s en natural fashion roses in wit-goud van Primera Fashion Flowers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: