Bloemen maken je gelukkiger

Voel jij je ook zo vrolijk als je bloemen in huis hebt gehaald? Dat is niet zo gek, want onderzoek heeft aangetoond dat bloemen een positief effect hebben op ons welbevinden. Bloemen verbeteren ons humeur, verminderen negatieve gevoelens en maken ons compassievoller richting anderen. Allemaal goede redenen om meer (en vaker) bloemen in huis te halen!

“We wisten al langer dat bloemen mensen blij maken als ze ze ontvangen. Wat we niet wisten, is dat een paar dagen doorbrengen met bloemen in huis een grote verscheidenheid aan gevoelens kan teweegbrengen, van medeleven tot energie”, zegt Nancy Etcoff van het onderzoeksteam. “Als psycholoog ben ik vooral geïntrigeerd door het feit dat mensen die met bloemen leven minder periodes van angst en depressieve gevoelens rapporteren.”

Ziehier de 3 voornaamste conclusies van het onderzoek:

1. Bloemen verhogen je empathie

Deelnemers aan de studie die minder dan een week met bloemen leefden, voelden een toename in gevoelens van medeleven met anderen.

2. Bloemen verjagen angsten

Over het algemeen voelden de mensen in de studie zich minder negatief na een paar dagen in de buurt van bloemen te zijn geweest.

Mensen kunnen de kracht van bloemen ook voelen. Deelnemers plaatsten de bloemen het vaakst in hun keuken, eetkamer en woonkamer, waar ze thuis veel tijd doorbrengen. Ze meldden dat ze de bloemen ‘s morgens als eerste wilden zien.

3. Bloemen geven je boost op het werk

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen zich gelukkiger voelen en enthousiaster en energieker op het werk zijn als er bloemen in hun huiselijke omgeving staan. Je weet dus wat je te doen staat als je moet telewerken!

Meer rozen, tulpen, gerbera’s, lelies, dahlia’s en seringen. Meer boeketten, vazen en bloemstukken. Meer weelderige spektakels en heerlijk geurende niemendalletjes. Wij hebben meer bloemen nodig. Jij toch ook?  

Foto & tekst : www.mooiwatbloemendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.