Bloemen- en plantenwinkels mogen openblijven

Vanaf zaterdag 27 maart gaan in België de verstrengde coronamaatregelen van kracht. Essentiële winkels waaronder bloemen- en plantenzaken mogen klanten blijven ontvangen zonder afspraak. 

De beslissing van het Overlegcomité in België is een zware dobber voor veel handelszaken, maar net als in de vorige lockdown worden bloemenwinkels, planten- en tuincentra tot de essentiële winkels gerekend, naast voedingswinkels, apothekers, winkels voor hygiëne-producten, kledingstoffen, telecomwinkels en kranten- en boekenwinkels. Een hele opluchting voor de sector die deze lenteweken een groot deel van haar omzet boekt.

©Shutterstock

Het Overlegcomité stelt een nieuw, hoog zevendaags gemiddelde vast en het feit dat het aantal besmettingen per twee weken verdubbelt. Ook de positiviteitsratio is de afgelopen week gestegen, met de sterkste stijging bij tieners (10-19 jaar) en bij de 40- tot 64-jarigen.

Als uitbater van een winkel kan je het risico op corona aanzienlijk verkleinen door het dragen van een mond- en neusmasker, het regelmatig wassen van de handen met 70% alcoholgel, plexischermen te plaatsen, steeds anderhalve meter afstand te respecteren en te zorgen voor een goede ventilatie. Contactloze betaling met een bankkaart verdient verder de voorkeur.

Steun jouw bloemist en koop een boeket, bloemstukje of mooie plant tijdens de lockdown

In Nederland zijn bloemenwinkels en tuincentra momenteel gesloten. Tijdens de lockdown is er enkel bloemenverkoop in openlucht toegestaan. Planten, bloembollen en andere producten die de winkelier verkoopt, kunnen worden besteld en afgehaald. Net als voor alle andere winkels geldt ook hier dat er minimaal 4 uur moet zitten tussen het bestellen en het afhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.