Bloemen- en plantenpracht op De Groene Zesdaagse

De Groene Zesdaagse, een organisatie van de Gentse Floraliën, moet dit jaar een volledig nieuw en coronaproof concept worden met een mix van online en offline bloemen- en plantenpracht in Gent en op locaties in de rest van Vlaanderen. Geniet tussen 4 en 9 mei van een uiteenlopend aanbod aan florale activiteiten, mooie wandelingen, online workshops en interessante tips & tricks.

“Het is geen geheim dat de Floraliën een absoluut hoogtepunt zijn voor al wie houdt van florale creaties en de impressionante innovaties die ermee gepaard gaan. Het zou zonde zijn om de groeiende groep liefhebbers van groen, bloemen en planten nog een jaar langer op hun honger te laten zitten”, zegt Pieter Toebaert, algemeen directeur van Floraliën Gent.

Kies zelf wat en wanneer

Het online gedeelte zal gestuurd worden via sociale media en een online platform waar je zelf kan aangeven waar je graag meer over te weten komt. Op de website, www.floralien2021.be, kan je terecht voor video’s met informatie en downloadbare pakketten. Met dit onlineconcept ben je niet meer gebonden aan openingsuren en krijg je de mogelijkheid om elke dag nieuwe dingen te ontdekken over jouw favoriete planten.

De nadruk ligt onder meer op biodiversiteit en gezondheid.”

Pieter Toebaert

“In deze uitdagende coronatijden worden de gezondheids- en welzijnsvoordelen van tuinieren steeds belangrijker. Daarom leggen we dit jaar de nadruk op biodiversiteit, klimaat, innovatie en gezondheid”, zegt Pieter Toebaert, algemeen directeur van KMLP, organisator van Floraliën.

PROGRAMMA ‘DE GROENE ZESDAAGSE’ ?

Maandag 3 mei om 18u30: Dag van de Community Floraliën – exclusief voor leden met online webinar

Dinsdag 4 mei: Dag van de historiek en KMLP (= START VOOR PUBLIEK). Een wandel-/fietstocht met leuke weetjes uit de geschiedenis: Florient, verdwenen wilde flora in Gent en Oost-Vlaanderen (Plantentuin Gent), de zelf uitgestippelde fietstocht van 29 km rond “200 jaar sierteelt in de Gentse rand”, en een wandeling in de bloemrijke Kreken van Saleghem (Sint-Gillis-Waas)

+ Wandeling langs 9 florale etalages (hele week te bezichtigen)

Woensdag 5 mei: Dag van de jongeren – Met de Azalearoute wordt er gefietst in de 6.500 m² bloementuinen van Beervelde, je flaneert door Groen Gent en gaat op zoek naar verdwenen paleizen, kastelen en instituten. In Oud-Turnhout staat de heide centraal en in de Plantentuin in Meise vertelt
kunstenaar Daniel Storz wat bloemblaadjes twijgjes en grassen in zijn brein zitten te doen.

Donderdag 6 mei & vrijdag 7 mei: Dagen van de innovatie en gezondheid – Je verkent de Gentse groene eilanden (die bestààn, Flor De Gand), de Gentse sierteelt (onderzoek en onderwijs, vroeger en nu) of de “Te Gekke Floraliën Bomenwandeling”. Daarnaast kan je naar het “Prikkel jezelf tijdens het Prikkelpad”. Van Eyck is er ook bij met “Een tuin uit de tijd van VIJD – Hof Ter Saksen”. Ook te bezoeken: de “Therapeutische tuinen op het UZ Gent”. En de Gentse Buitenband: een sierteeltpad van 37km. Je kan ook wandelen langs het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen in Het Vinne (Zoutleeuw, Vlaams-Brabant).

Zaterdag 8 mei & zondag 9 mei: Weekend van het klimaat – Horticulturele pioniers bij Flor De Gand, u kan richting het Meetjesland bij “Achter de schermen van het provinciaal domein het Leen”, in Eeklo, of in de regio Deinze “Op pad in het diverse gebied van de Zeverenbeekvallei”.

✅ Maar de uitsmijter is natuurlijk zondag 9 mei op Moederdag. Ideaal om er samen op uit te trekken met het gezin. Een greep uit de mogelijkheden:

• De Noordelijke Rhododendronroute – Provincie Oost-Vlaanderen
• De Papegaaibuurt in Gent, bakermat van Floraliën, aan Coupure Rechts
• Fleurig Melle – Flor De Gand
• Met de voeten droog tijdens De Haringvijverroute – Natuurpunt (Kiewit, Hasselt)

www.degroenezesdaagse.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.