Bloemen brengen emotie tijdens cultureel festival KANTOR

KANTOR is een driedaags cultuur festival met de nadruk op kunst, performance, muziek en technologie en vindt plaats op 14 t/m 16 november in Amsterdam.

Floral designer Denise Collignon brengt bezoekers tijdens dit festival op unieke wijze in aanraking met bloemen.

Deze zijn door de telerscollectieven RosaHolland, Chryson en Coloured by Gerbera in samenwerking met FloraHolland beschikbaar gesteld. Bezoekers zijn vooral ‘Young Influentials’, ook wel movers & makers genoemd. Ze zijn gemiddeld tussen de 25-45 jaar, man en vrouw, hoogopgeleid, trend initiërend, hebben een groot sociaal netwerk en op zoek naar verrijking en innerlijke verdieping door middel van cultuur. Ze zijn echter vaak niet geïnteresseerd in bloemen en planten. Daar kan verandering in komen, door via crossovers als deze, bloemen en planten te verbinden aan hun belevingswereld.

Kantor festival La-bataille-de-fleurs
KANTOR biedt cultuurhuizen, instellingen en creatief talent een alternatieve plek om in aanraking te komen met de nieuwe generatie. Ook brengt KANTOR leegstand op een positieve manier onder de aandacht door een verlaten kantoorgebouw te transformeren tot artistieke broedplaats en feest omgeving. Naast het brede aanbod van culturele partners zijn er meer dan veertig kunstenaars en creatieve collectieven die de werkvloer van KANTOR als hun canvas mogen gebruiken.

Eén van de kunstwerken is de Floral Sea Installation van Denise Collignon. Bezoekers wanen zich in een surrealistische onderwaterwereld waarin gerbera’s, rozen en chrysanten bloeien in allerlei kleuren. De bloemen zullen gedurende de dagen van het festival onderhevig zijn aan tijd, hierdoor brengt de installatie elk moment een andere schoonheid. Het is een ruimte waar je jezelf kan laten inspireren door de omgeving, je een moment kan onthaasten en even weg kan dromen in het uitzicht. “Ik wil mensen graag laten kennis maken met een benadering van plantaardig materiaal verder gaande dan de puur decoratieve functie die planten en bloemen nu vaak innemen in onze maatschappij”, aldus Collignon.

Daarnaast zorgen arrangeurs van De Meisjes van de Bloemen, dat de kleurloze plekken van het gebouw een ‘flower touch’ krijgen door deze te versieren met bloemen van de telers. FloraHolland is officiële KANTOR partner en heeft de telers samenwerkend in RosaHolland, Chryson en Coloured by Gerbera bij dit initiatief betrokken.

Info – www.denisecollignon.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.