Biobloemen : concurrentie of gezonde aanvulling ? [POLL]

Het seizoen van de biobloemen is gestart. Dat zijn bloemen die buiten in volle grond geteeld worden, zonder pesticiden of kunstmeststoffen. Bloemiste Pauline Verhaest van Blommm schetst het verschil met de ‘andere’ bloemen.

Pauline Verhaest

Geef jouw mening !

Zou jij ook graag biobloemen verkopen ? Of houd je vast aan jouw vertrouwde bloemen ?

[polldaddy poll=9984452]

 

De 7.000 biotulpen van bloemen- en kruidenteler Yo De Beule staan, door de koude, zes weken later in bloei dan vorig jaar. Eén van de afneemsters is Pauline Verhaest, een jonge floriste uit Gent, die bewust voor biobloemen kiest.

“De ecologische voetafdruk [van de op de meeste plaatsen verkochte bloemen] is zeer groot omdat er heel wat warmte en energie nodig is om ze buiten het klimaat te laten groeien. Ook het waterverbruik is immens. Bij bloemen in open veld valt de regen er gewoon op, zo groeien ze vanzelf”, zegt Pauline. “Wij creëren Blommmekes. Eerlijke boeketten, recht van ‘t veld, op de velo, in de vaas. Dagvers, biologisch en geleverd in Gent”, zo lezen we op haar website.

Als florist moet je wel meer geduld hebben. “Het is een heel andere manier van bloemschikken. Er zijn biobloemen met korte en lange stelen. Het ziet er ook allemaal wat wilder uit, maar ze zijn supervers en de ecologische voetafdruk is veel kleiner.”

Met dank aan VTMnieuws.be

>> blommm.be

Bron : vtmnieuws.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.