Binnenkijken bij Bloem-Illusie van Stefan Van Berlo [FOTO’S]

Stefan Van Berlo combineert zijn winkel Bloem-Illusie met workshops en internationale exposities. Tussen zijn reizen naar Zuid-Korea, de Chelsea Flower Show in Londen en Fleuramour in België door, gingen we op bezoek voor een reportage en uitgebreide fotoreeks.

Stefan Van Berlo is op het moment van deze reportage net terug van de Chelsea Flower Show. Het waren enkele lange dagen en korte nachten op rij maar daar is bij Stefan nauwelijks iets van te merken. De zon schijnt. Terrasjesweer, juicht hij. Geen betere plek om het interview af te nemen dan op zijn eigen terras met zicht op zijn bloementuin en miniboerderij.

Advertising

Stages en ervaringen

Stefan Van Berlo studeerde tuinbouw in Sint-Niklaas. Vooral de uren bloemschikken spraken hem aan. Er volgde een eerste stage bij een florist die ooit tweede was geëindigd in het Belgisch kampioenschap. Ze werkte met een jong team. Vanaf dag één werd hij voor de leeuwen gegooid want hij moest meteen een bloemstuk maken.

“Het eerste moment dacht ik: help. Maar eigenlijk was het mijn geluk. Er zijn veel stageplaatsen waar je vooral bloemen en vazen moet kuisen. Zeker tijdens het eerste jaar stage. Ze liet me doen en zag dat ik geboeid en gemotiveerd was. Ieder jaar koos ik heel bewust voor een andere stageplaats want ik wou overal iets meepikken. Ik heb altijd geluk gehad met mijn stageplaatsen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: