Binnen of buiten ? 5 kamerplanten voor twijfelaars

Het mooie lenteweer in combinatie met frisse tussenpozen doet klanten aarzelen : koop je nu best een tuinplant of toch nog maar een woonplant ? Met deze 5 ‘binnenstebuiten’ planten haal je elke twijfel weg.

Advertising
 

Calla, Campanula, Celosia, Platycodon en potlelie gedijen zowel binnen als buiten. Gedaan dus met de discussie ! Deze binnenstebuiten planten vormen een kwintet dat samen de geur, de kleur en de zwier van de zomer brengt. In de tuin, op het terras of in huis : laat de klant lekker zelf kiezen.

 

1. Calla

Calla is een gestileerde schoonheid met een sexy kelk. Het blad en de kelken van de calla staan fier omhoog en de plant heeft meestal een hoogte van 40 tot 55 centimeter. De pijlvormige bladeren zijn heldergroen. Daartussen staan de stelen met trechtervormige schutbladeren die de aar beschermen. Je vindt ze in rood, roze, crème, geel, paars, oranje, wit en zelfs zwart.

Calla
Calla – mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 


2. Campanula

De verklaring van haar naam is te herleiden naar de vorm van haar bloemen: campanula is Latijns voor ‘klokje’. Volgens de mythe had de godin Venus een spiegel die uitsluitend schoonheid weerspiegelde. Cupido liet ‘m in miljoenen scherven vallen. En al die scherven maakten, zoals ze gewend waren, alles om zich heen mooi door op te bloeien in beeldige klokjes: campanula.

Campanula - mooiwatplantendoen.nl
Campanula – mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3. Platycodon

De vijf bloemblaadjes van ballonklokje doen denken aan een pentagram en staan voor de vijf Taoïstische elementen: hout, water, vuur, metaal en aarde. De knoppen zijn gevuld met lucht wanneer deze nog dicht zijn, en dat verklaart de bijnaam ballonklokje. Eenmaal in bloei lijken de sierlijke bloemen eerder op platte klokjes.

Platycodon - mooiwatplantendoen.nl
Platycodon – mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4. Celosia

Bij Celosia kun je kiezen uit pluimen en wonderschone kronkelbloemen in felpaars, knalroze of vlammend rood. Deze opvallende plant bloeit maandenlang. Celosia staat voor humor, warmte en stoutmoedigheid. Het is de plant die je geeft aan iemand die een duwtje in de goede richting kan gebruiken.

Celosia - mooiwatplantendoen.nl
Celosia – mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 


5. Potlelie

De statige potlelie biedt heel veel groen met een kroon van majestueuze bloemen, die elk een schitterende tekening hebben. Lelie is het soort plant waar legendes om worden gesponnen, omdat ze mooi en mysterieus zijn en vreugde brengen. Zoals de Chinezen zeggen: ‘Als je twee broden hebt, verkoop er dan één en koop een lelie.’

potlelie – mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verzorgingstips

Binnenstebuiten planten staan graag licht, maar liefst niet in de volle zon. Met een licht vochtige kluit en eens per week wat plantenvoedsel bloeien ze extra mooi en lang. Uitgebloeide bloemen kun je weghalen. Zo behouden de planten een frisse uitstraling.

 

>> groenvanbijons.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: