Bijzondere Freesia-installatie op Fleuramour [VIDEO]

Op Fleuramour, een van de grootste florale evenementen van het jaar, mag de Freesia niet ontbreken. Deze beauty is bezig aan een ware comeback en zal door de jonge Nederlandse designers Kristel van Dijk en Roos van Unen in een ‘urban’ jasje worden gehesen.

In het filmpje zie je het duo en graffitikunstenaar Nane bezig aan de installatie voor Fleuramour. Kristel van Dijk en Roos van Unen lieten zich inspireren door de kleuren van de Freesia en door het thema ‘Urban Roots’.

Advertising
 

“Zo kwamen we al snel op het idee om graffiti te gebruiken in ons ontwerp”, licht Roos van Unen toe. “De felle kleuren, het expressieve karakter en het rebelse element past wat ons betreft prima bij de Freesia. Niks braaf en klassiek.”

Naast kleur, spelen geur en geluid een grote rol. Bezoekers vinden door de geur van ruim 2.000 Freesia’s hun weg naar de ‘Kleine Kelder’ op het domein van Alden Biesen. Eenmaal binnen voert een stem de bezoeker mee door deze florale installatie terwijl deze, letterlijk, een spiegel voor houdt. Alle zintuigen worden geprikkeld, wat zorgt voor een intense ervaring.

“We willen de bezoekers betoveren met de schoonheid van onze installatie én met de pracht van iedere individuele bloem”, zegt Kristel van Dijk. “De Freesia’s zijn weliswaar onderdeel van een groter geheel maar iedere bloem is van belang. Daarom wordt iedere Freesia op een eigen ‘voetstuk’ geplaatst, of liever gezegd, in een eigen vaasje.”

#FreestyleFreesia

De Freesia-installatie haakt aan bij een nieuwe kijk op Freesia, ingezet door Flower Factor. In de reeks #FreestyleFreesia hebben tot dusver veertien binnen- en buitenlandse designers hun vernieuwende ideeën met Freesia gedeeld op de website van Flower Factor.

De Freesia installatie is van vrijdag 21 tot en met maandag 24 september te zien in de ‘Kleine Kelder’ van Alden Biesen tijdens Fleuramour 2018. De installatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse kwekers van Fabulous Freesia van Royal Flora Holland.

 

Meer over Fleuramour: https://nl.crystalflowers.be/

Meer over #FreestyleFreesia: https://www.flowerfactor.nl/inspiratie/freestylefreesia/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.