Beste florist van België 2014

Een mooie ruiker bloemen is het cadeau bij uitstek voor verschillende gelegenheden. We geven ze op verjaardagen, Moederdag, bij ziekenbezoeken, om iets goed te maken, maar ook zomaar, omdat we iemand graag zien. We vergeten echter vaak dat achter zo’n mooie bos bloemen een waar vakmanschap schuilt. Om deze vakmannen en –vrouwen in de kijker te plaatsen organiseert de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) een wedstrijd: De Beste Florist van België 2014.

Floristen zijn meer dan zomaar bloemenverkopers. Ze moeten tegenwoordig ook beschikken over managementvaardigheden en de juiste marketingtechnieken om succesvol te kunnen zijn. Daarom gaat de KUFB op zoek naar de florale vormgever die er in slaagt zich met zijn zaak te onderscheiden. De klemtoon ligt op ondernemen en innoveren, maar met oog voor de nodige technische florale kennis en creativiteit.

Aan welke kwaliteiten moet de Beste Florist van België voldoen?

Hij is verkoops- en dienstgericht, biedt een kwaliteitsvolle service en levert daarbovenop ook kwaliteitsproducten af. Verder is hygiëne in de winkel een belangrijk criterium. De florist die het meest voldoet aan deze eisen en bovendien de meeste stemmen van het publiek krijgt, mag zichzelf een jaar lang de Beste Florist van België noemen

De winnaar van de prijs zal gedurende een jaar de rol van ambassadeur of ambassadrice van de bloemsiersector opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.